Ca de obicei, cand vine vorba de politica, barbatii au lasat femeile la cratita. Femeile lipsesc aproape cu desavarsire de pe lista de candidati a principalelor partide ce au sanse sa-si impuna alesii pentru functia de primar al Capitalei sau pentru dregatoriile de sector. Nici PSD, nici PD-L, nici PNL, cu o exceptie, nu au pariat pe doamne in cursa pentru Bucuresti, preferand reprezentanti ai sexului tare.

Secretarul executiv al PSD Bucuresti, Aura Vasile, da vina pentru absenta femeilor de pe liste pe mentalitatea electoratului. „Din sondajele facute inca din luna septembrie a anului trecut a reiesit un profil al candidatului pe care il agreeaza bucurestenii.

Acesta este: barbat, 40-55 de ani, intelectual cu venituri si reusite in viata. Avem femei foarte bune in zona administrativa, dar din pacate nu suntem pregatiti pentru o schimbare majora. Sufar din aceasta cauza, dar cred ca in ciclul urmator femeile se vor impune“, afirma Aura Vasile.

O reactia aproape similara si din partea sefului de campanie al candidatului Vasile Blaga, Liviu Negoita. „Au fost selectii in organizatii. Femeile pot candida si ele pentru orice functie. Organizatiile de sector au ajuns insa la aceste alegeri. Mergem pe personalitati cunoscute si, din pacate, femeile s-au afirmat mai greu in ultima vreme“, sustine Negoita. Europarlamentarul Maria Petre este singura candidata a democrat-liberalilor la o resedinta de judet, Slobozia.

„Eu nu imi amintesc de nici o colega candidata la vreo resedinta sau vreun Consiliu Judetean. La mine in judet insa am candidate la 12 primarii. Dar eu as putea fi suspectata de feminism, pentru ca sunt si presedinta organizatiei judetene Ialomita a partidului“, afirma Maria Petre.