Politica 6 Mai 2008 01:49
Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, candidat pentru functia de primar al municipiului Cluj-Napoca, a declarat recent, intr-o conferinta de presa, ca daca va fi ales, intentioneaza sa sustina realizarea unui metrou care sa deserveasca orasul si zona metropolitana, transmite corespondentul Rompres.

Funar a spus ca metroul ar putea sa fie mixt, atat subteran cat si de suprafata, mai ales daca se va ajunge, asa cum se preconizeaza, la dezvoltarea unei zone metropolitane. Potrivit spuselor lui Funar, metroul ar putea sa circule pana la Gilau, in partea vestica, si pana la Jucu si fabrica Nokia, inspre partea estica.

Printre alte oferte electorale facute de Gheorghe Funar se numara asigurarea a cate doi litri de apa ozonificata zilnic pentru fiecare clujean. In cursa pentru Primarie s-au inscris 13 candidati, in frunte cu Emil Boc, reprezentantul PD-L si primarul in exercitiu, primul care si-a depus candidatura la Biroul Electoral Municipal. Ceilalti candidati pentru functia de primar al municipiului Cluj-Napoca sunt Gheorghe Funar (PRM), Remus Lapusan (PSD), Laszlo Attila (UDMR), Ionut Tene (PNGCD), Manuel Chira (PNL), Kovacs Tiberiu (Partidul Pentru Patrie), Dorin Apahidean (PIN), Valentin Mudura (Partidul Alianta Socialista), Candit Vernea (PC), Angela Nistor (Uniunea Pensionarilor si a Solidaritatii Sociale), Horea Dan (PNTCD) si Octavian Capatana (Partidul Romaniei Europene).

Pentru functiile de consilieri municipali la Cluj-Napoca si-au depus candidaturile 17 partide, precum si un candidat independent, Valentin Guia.

Printre “petele de culoare” aflate pe listele de candidati pentru alegerile locale din 1 iunie se numara italianul Dreoni Giacomo, un om de afaceri nascut la Florenta, care candideaza din partea PNL pentru un post de consilier judetean, precum si Teo Peter junior - fiul fostului component al trupei Compact, Teo Peter. Teo Peter Junior candideaza tot din partea PNL, pe pozitia a doua de pe lista candidatilor liberali pentru Consiliul Local Cluj-Napoca.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.