Seful grupului PPRM din Camera, Lucian Bolcas, a prezentat, ieri, doua documente din care reiese ca fostul reprezentant al PPRM, actualmente deputat independent, Nati Meir, este director la doua societati comerciale, una din Israel si cealalta din Grecia. Acest lucru l-ar pune pe Meir in situatie de incompatibilitate, potrivit legii anticoruptie, si ar atrage dupa sine invalidarea mandatului de parlamentar al acestuia, PPRM a sesizat deja Biroul Permanent al Camerei, cerand trimiterea cazului in atentia Comisiei juridice, de disciplina si imunitati. Unul dintre documentele acuzatoare a fost expediat de catre filiala brasoveana a PPRM.

Este vorba despre o copie a unui contract de consultanta electorala, incheiat, in martie 2003, intre "Metonil Traders & Consultants Limited", reprezentata de Nati Meir ca director, si Preda Emanuel, secretar cu probleme de imagine si propaganda electorala al PPRM Brasov. A doua hartie invocata de Bolcas este un acord semnat de acelasi Nati Meir, in calitate de director al "Blue Color manpower Co. Ltd." din Israel si reprezentantul unei firme din Thailanda. Fostul deputat al PPRM spune insa ca informatiile peperemistilor nu se sustin. Meir declara ca firma inregistrata in Cipru este un off-shore, unde avea, intr-adevar, drept de semnatura, dar care nu mai functioneaza de mai bine de un an, in timp ce despre societatea din Israel sustine ca nu a auzit niciodata.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.