Politica 5 Mai 2008 00:46
«Nu a existat un conflict personal Basescu-Tariceanu», sustine liderul PD-L Theodor Stolojan, mentionand ca e vorba doar de o disputa intre grupurile de interese din jurul celor doi.

"Cei din jurul lui Traian Basescu, care doreau sa schimbe acel sistem ticalosit, au intrat in conflict cu cei care doreau mentinerea acelor sisteme create in perioada de tranzitie (...)”, a explicat Stolojan.

In replica, liberalul Puiu Hasotti dezvaluie ca e vorba de un conflict mult mai amplu intre Basescu si... PNL, declansat de presedinte acum doi ani. “Pe 6 iulie 2006, la Vila Lac 2, a avut loc o intalnire intre Basescu si sase liberali, presedintele propunandu-ne sa-l punem pe Stolojan sef la PNL. A fost refuzat politicos, iar la plecare ne-a amenintat: “Am sa va distrug”.

Pe de alta parte, Hasotti i-a recomandat lui Stolojan sa caute cu maxima eficienta grupurile de interese de la Cotroceni si RAFO.

Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan s-a intors la mai vechea sa obsesie a grupurilor de interese care ar roi in jurul premierului Tariceanu si care ar fi tensionat relatia dintre seful statului si seful Guvernului. Stolojan a spus ca ceea ce presa a numit in ultimii ani ca fiind „conflictul Basescu-Tariceanu“ este, de fapt, un lucru fals. „Cei din jurul lui Traian Basescu care doreau sa schimbe acel sistem ticalosit de care se vorbea in Romania au intrat in conflict cu cei care doreau mentinerea acelor sisteme create in perioada de tranzitie, care au favorizat coruptia si imbogatirea pe seama contractelor neloiale. Nu a fost, deci, un conflict personal intre Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu“, a tinut sa precizeze liderul democrat-liberal.

Seful statului l-a vrut pe Stolo sef la PNL

Senatorul liberal Puiu Hasotti sustine insa ca e vorba de mult mai mult decat un conflict intre presedinte si premier. «Pe 6 iulie 2006, la Vila Lac 2 a avut loc o intalnire la 8 seara intre presedinte si sase liberali, printre care si eu. Presedintele ne-a cerut atunci sa-l punem pe Theodor Stolojan in fruntea PNL, dar a fost refuzat politicos. Si atunci presedintele a plecat si ne-a amenintat: „Am sa va distrug“. Deci, conflictul nu e doar intre Basescu si Tariceanu, ci intre Basescu si PNL“, a punctat Hasotti, acuzandu-l pe seful statului pentru declansarea acestuia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.