Politica 5 Mai 2008 00:30
Campania electorala, care a inceput pe 2 mai, este vizibila mai ales prin razboiul afiselor, care a fost deja declarat.

In Suceava, de exemplu, PNL il acuza pe primarul PDL al municipiului, Ion Lungu, ca nu permite ca pe panourile electorale amplasate de Primarie in oras sa fie lipite si alte afise decat cele ale PDL, afisele celorlalte partide fiind acoperite sistematic cu cele ale PDL. Intr-un comunicat de presa al PNL Suceava se precizeaza ca, de la debutul campaniei electorale, afisele PNL au fost acoperite siste-matic cu afise ale PDL, conform Mediafax.

"Cunoscand agresivitatea lide-rilor PDL, nu a fost greu sa prevedem ca echipele de lipitori ale acestui partid cu vise de partid unic considera ca panourile electorale plantate de Primarie le apartin doar lor. Chiar de la inceputul campaniei, afisele PNL, dar si ale altor partide au fost acoperite sistematic de zeci de afise PDL", se arata in comunicatul PNL.

PNL Bucuresti cere PDL sa dea publicitatii contractul cu Luxten

Si la nivelul Capitalei exista acuzatii privind afisajul electoral.

Astfel, candidatul PNL la Primaria sectorului 3, Teodora Bertzi, a cerut PDL, in numele PNL Bucuresti, sa faca publice relatiile pe care le are PDL cu firma Luxten care asigura iluminatul public, mentionand ca masinile acestei firme au montat panouri electorale pentru candidatii acestui partid.

"Aseara, dupa ora 21.00, firma Luxten sau masinile acestei firme montau afisele electorale pentru PDL pe bulevardul Basarabia, pe partea care tine de sectorul 3 si in zona Stadionului Lia Manoliu, care tine de sectorul 2. Firma Luxten monteaza afise electorale si pentru Razvan Murgeanu, pentru Liviu Negoita si in sectorul 2 pentru candidatul Cezar Ionescu.

Trebuie de urgenta sa se clarifice care este relatia intre firma Luxten, care asigura servicii publice de iluminat pentru Primaria Capitalei si pentru cetatenii Municipiului Bucuresti din bani publici, si campania electorala a PDL, pentru ca, daca nu se fac publice aceste relatii, suspiciunile sunt ca banii publici sunt folositi in campania electorala", a sustinut Teodora Bertzi, informeaza Mediafax.

Ea a subliniat ca PNL va sesiza toate autoritatile competente in acest caz, dar ca liberalii vor mai intai sa stie care este relatia contractuala sau juridica dintre PDL si firma Luxten.

Ea a atras atentia ca in sectorul 3 mai exista inca o problema, si anume aceea ca panourile electorale au fost montate cu brandul candidatului PDL la acest sector, Liviu Negoita.

PDL: Afisele lui Blaga sunt conform legii

Afisele electorale ale candidatului PDL la Primaria Capitalei, Vasile Blaga, respecta Legea privind finantarea partidelor, care nu prevede inscriptionarea numarului de exemplare comandate, precizeaza PDL, care respinge astfel criticile liberalilor, pe care ii acuza ca sunt in criza de idei.

"Conform articolului 29 al legii mentionate, pe afisele si materialele de propaganda electorala trebuie imprimate denumirea partidului sau a aliantei politice care le-a comandat si denumirea agentului economic care le-a tiparit.

Prin urmare, potrivit legii, pe panotajul electoral nu trebuie inscriptionat numarul de exemplare comandate. Liderii PNL si candidatii lor nu au citit aceasta lege, desi participa la competitia electorala", se arata intr-un comunicat al PDL.

PDL sustine ca a respectat intocmai prevederile legii, iar pe afisele electorale ale lui Vasile Blaga sunt mentionate atat denumirea celui care le-a comandat, PDL, cat si a celui care le-a executat.

"Candidatii PNL nu stiu nici macar sa se uite pe un afis. Dar se grabesc sa acuze", afirma democrat-liberalii, apreciind ca, "in evidenta criza de idei si solutii pentru Capitala si sectoarele ei, liderii PNL se agata degeaba de afisele lui Blaga".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.