Politica 5 Mai 2008 23:35
Nici nu a inceput bine campania pentru alegerile locale, ca presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, vorbeste deja de alegerile prezidentiale din 2009.

Acesta a declarat sambata ca vrea sa se instaleze in scaunul de la Cotroceni al lui Traian Basescu. Candidatul PSD in 2004 la Presedintia Romaniei a spus ca "daca nu va exista un candidat mai bine plasat pentru prezidentiale, atunci eu voi accepta sa fiu contracandidatul lui Traian Basescu".

Nastase nu a spus insa daca a si primit vreo invitatie a partidului in acest sens sau s-a autopropus. Declaratia lui Nastase vine in contextul in care, dupa mai multe saptamani de discutii aprinse si lovituri sub centura, social-democratii nu au reusit sa cada de acord in ceea ce priveste candidatul partidului la Primaria Capitalei.

Presedintele CN al PSD a explicat ca strategia la alegerile prezidentiale trebuie privita pe doua planuri: unul in functie de rezultatele de la alegerile locale si parlamentare si altul care se refera la identificarea unei alternative la actualul presedinte. "Daca noi reusim sa castigam alegerile locale sau sa obtinem un rezultat foarte bun, daca reusim sa gandim o strategie inteligenta, nu neaparat singuri, pentru alegerile parlamentare, vom putea sa generam o formula guvernamentala care va fi extrem de importanta pentru alegerile prezidentiale", a precizat Nastase.

Analiza nemiloasa

Nastase a reamintit ca PSD va publica un document de 300 de pagini, intitulat "Puterea fara guvernare. 1.200 de zile de haos in guvernarea de dreapta din Romania", o examinare critica a actiunii celor doua Guverne Tariceanu, in care va ataca, printre altele, cota unica, agricultura, "gafele si neimplinirile in planul politicii externe". Qui prodest?


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.