O data la patru ani, artistii de toate genurile dau mana cu politicienii. Fie ca isi asociaza imaginea cu un partid, fie ca aleg sa candideze, fie ca isi pun la dispozitie contra cost serviciile, muzicienii romani nu pregeta sa accepte ofertele partidelor de a se implica in organizarea campaniei electorale.

Targul e reciproc avantajos: cantaretii se aleg cu sume frumusele, politicienii cu voturi, iar alegatorii cu ritmuri antrenante. Daca insa in statele occidentale artistii nu incheie contracte nici in ruptul capului cu partide pe care nu le simpatizeaza, pe taramuri mioritice, culoarea politica nu prea conteaza.

Un astfel de exemplu este cel al formatiei 3rei Sud-Est, care, desi in trecut a concertat exclusiv pentru PSD, de anul acesta a trecut in barca PD-L.

Vineri, 2 mai, trupa va urca pe scena de pe platoul Prefecturii din Targoviste, acolo unde partidul prezidential isi va lansa candidatii. Laurentiu Duta, liderul 3rei Sud-Est, neaga insa ca ar fi legat sentimental de vreo formatiune politica si sustine ca si-a oferit serviciile artistice atat pentru PD-L, cat si pentru PNL.

„Noi cantam pentru public, nu pentru partide. Onoram solicitarile tuturor, nu conteaza de unde vin. In 2004, cu PSD a fost o alta situatie, am incheiat un contract pentru un turneu de 40 de zile pentru 40 de orase si, fizic, n-am avut timp pentru alte partide. Si daca PD-L ne-ar fi oferit un astfel de contract, am fi cantat doar pentru ei“, a declarat Duta pentru Cotidianul.