Politica 1 Mai 2008 12:43
Miron Mitrea a dat asigurari ca nu se pune problema retragerii din cursa pentru Primaria Capitalei a lui Cristian Diaconescu, dar a adaugat ca Sorin Oprescu este a doua optiune a partidului in cazul in care Diaconescu iese din cursa in primul tur, informeaza NewsIn.

Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, a declarat ca prima reactie a lui Cristian Diaconescu - de a pune problema retragerii sale din cursa pentru Primaria Capitalei dupa ce instanta a admis candidatura lui Sorin Oprescu - a fost una emotionala si a precizat ca acesta nu se retrage. "Ca fost ministru al Justitiei, Diaconescu a fost mirat ca Procuratura a pus doua rezolutii diferite pe acelasi dosar. A fost mirat", a spus Mitrea, dand asigurari ca Diaconescu nu se va retrage.

Mitrea pretinde ca, potrivit sondajelor, Sorin Oprescu ar lua mai multe voturi de la PD-L si PNL si a precizat ca social-democratii il vor vota pe Diaconescu daca acesta ajunge in turul doi cu Oprescu. "Se poate si sunt chiar convins ca va castiga Bucurestiul. Va fi o mare problema daca in turul doi raman Oprescu si Diaconescu, dar vom vota cu Diaconescu. Potrivit sondajelor, Oprescu ia multe voturi de la PD-L si PNL.Vreo 7% de la noi, 8 % la Gusa si la liberali si 11-12% de la PD-L", a mai afirmat Mitrea.

El a mai spus ca prima dorinta a PSD este sa castige Diaconescu, iar daca acest lucru nu se va intampla, a doua optiune a partidului este Oprescu. "Din doi unul va castiga sigur, eu sper sa fie Diaconescu. Daca domnul Oprescu castiga, lucru pe care i-l dorim, este a doua dorinta a noastra. Dorinta noastra este sa luam Capitala de la PD-L. A treia dorinta este primul ministrul, Guvernul in toamna si apoi presedintele", a explicat seful de campanie al PSD.

Deputatul PSD a mai spus ca se bucura ca Sorin Oprescu a ramas in cursa. "Am spus de la inceput ca ar fi fost pacat ca sa se termine cu o decize administrativa, ma bucur ca nu s-a terminat in acest fond. Sunt convins ca il vom avea drept candidat fix pe Cristian Diaconescu pana la sfarsit, nu s-a gandit nicio secunda sa se retraga din cursa", a afirmat politicianul.

Mitrea a negat vehement ca PSD l-ar sicana pe Oprescu. "Ce treaba avem noi cu doamna Doina? Haideti sa nu mai speculam. Sorin Oprescu s-a luat la cearta cu Gusa. Ei au de impartit acolo ceva si nu e treaba noastra la ora actuala ce are de impartit Oprescu cu Gusa. E bine ca a ramas in cursa, vom vedea ce voteaza bucurestenii", a mai spus Mitrea.

Intrebat daca crede ca Oprescu ar fi in stare sa falsifice datele oficiale, deputatul PSD a dat asigurari ca nu. "In mod cert el nu. In mod evident, cei care strang semnaturi sunt din echipa de campanie. Nu este problema mea daca au strans corect semnaturi. Problema aceea ca, din punct de vedere politic, candidatura lui Sorin Oprescu din moment ce si-a anuntat-o e bine anuntata, ca sa nu ramana o incarcatura politica care nu s-a consumat. Nu candidatul este cel vinovat, ci cei care au strans semnaturi", a precizat Mitrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.