Candidatul PSD pentru Primaria Capitalei a afirmat ieri, in cadrul unei emisiuni televizate, ca nu s-a pus niciun moment problema sa nu mai candideze, revenind astfel asupra unor declaratii facute inainte de Paste.

“Nu am spus niciodata ca nu voi mai candida”, a afirmat Diaconescu, referindu-se la o serie de afirmatii pe care le-a facut inaintea Sarbatorilor potrivit carora “e posibil sa inceapa campania si sa se discute daca mai candideaza sau nu Diaconescu”. Candidatul PSD a precizat ca singura problema pe care a ridicat-o inainte de Paste – in contextul deciziei Curtii de Apel privind admiterea candidaturii lui Sorin Oprescu – a fost legata de numarul de electori pe care il are Bucurestiul. “Exclud existenta unei discutii publice despre o cifra care ar trebui sa fie fixa conform legii. Exclud ca Biroul Electoral Municipal sa dea o cifra cu aproximatie”, a incercat el sa-si explice iritarea de dupa aflarea deciziei Curtii de Apel cu privire la candidatura lui Sorin Oprescu. Diaconescu a retractat voalat si declaratiile referitoare la o convocare a Biroului Permanent National al PSD care sa decida “daca mai are rost sau nu sa participam la aceasta competitie”.

“Modul in care este calculat numarul de electori reprezinta o tema pe care un partid de opozitie trebuie sa o trateze cu cea mai mare atentie”, a spus Diaconescu, sugerand ca o sedinta a BPN ar fi utila in opinia sa pentru a dezbate problema numarului de bucuresteni votanti, si nu pe cea a retragerii candidaturii sale.
In cadrul emisiunii de marti, Diaconescu a incercat sa transmita un mesaj de siguranta, afirmand ca este decis sa continue lupta electorala, in ciuda faptului ca, spune el, a primit chiar si mesaje de amenintare. “Au fost niste destepti care au facut si asta”, a spus candidatul PSD cu privire la respectivele mesaje de amenintare, asupra carora insa nu a insistat, explicand ca nu isi doreste “o publicitate ieftina”.

Mai mult, Cristian Diaconescu nu s-a aratat impresionat de anuntul privitor la ramanerea definitiva a candidaturii senatorului Sorin Oprescu si a afirmat chiar ca ar fi trebuit sa fie lasat sa candideze de la inceput. “Foarte bine. Sa candideze toata lumea si hai sa incepem sa discutam despre proiecte! Sa se termine telenovela!”, a comentat succint Diaconescu.

De altfel, acesta a spus ca nu crede ca adversarul sau principal este Sorin Oprescu si a sustinut ca, el personal crede ca va intra in turul doi impotriva candidatului PDL, Vasile Blaga. In cadrul emisiunii de marti, Cristian Diaconescu a mai afirmat ca nu ia in calcul sa candideze pentru functia de presedinte al PSD in cazul in care va castiga Primaria Capitalei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.