Listele cu semnaturile de sustinere a candidaturii lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei au fost tinute la secret de Biroul Electoral Municipal.

Nici Oprescu nu le-a aratat, motivand ca acestea se afla la instantele care au judecat contestatiile la candidatura sa, iar procesele au avut caracter secret.

O fotografie a unei pagini cu semnaturi, facuta cu ocazia unei conferinte de presa tinute de fostul senator PSD, este singura dovada concreta a unui scandal ce a debutat in forta saptamana trecuta si care are in centru corectitudinea candidaturii doctorului preferat al lui Ion Iliescu.

Cotidianul a verificat informatiile din foaia ce contine numai 15 semnaturi si a descoperit ca unele au fost falsificate, persoanele respective negand ca ar fi semnat pentru sustinerea lui Oprescu.
Publicitate

Falsurile au doua elemente in comun. Primul e ca in loc de seria si numarul de buletin contin doar Codul Numeric Personal si adresa indivizilor respectivi. Al doilea element comun consta in faptul ca datele cu care cetatenii respectivi au fost inscrisi se gasesc in diverse baze de date in care figureaza in prezent.

Astfel, Lucian Ionel Adam si Bogdan Lucian Barbu se regasesc in baza de date a celor care au trecut pe la Spitalul Universitar din Bucuresti, locul unde Oprescu a fost director si este in continuare sef de sectie. „Nu am semnat niciodata pentru Oprescu. Cineva mi-a falsificat semnatura. Nu-mi dau seama cum s-a intamplat acest lucru, pentru ca adresa si CNP-ul sunt date personale si ar trebui protejate”, spune Lucian Adam.


In plus, potrivit NewsIn, avocata Doinei Mocanu, pensionara care a contestat in instanta candidatura lui Sorin Oprescu, a declarat luni, ca aceasta a aflat de la pacientii din mai multe spitale ca ar fi fost pusi sa semneze pe listele de sustinatori ai lui Oprescu.

Avocata Ileana Radescu a mai precizat ca Doina Mocanu s-a sesizat in urma informatiilor aparute in presa cu privire la candidatura lui Oprescu si ca a facut o cerere la Biroul Electoral Municipal pentru a i se pune la dispozitie date despre listele de sustinatori.

Doina Mocanu a raspuns acuzatiilor lui Oprescu, potrivit carora ar face parte dintr-un partid politic, declarand ca nu are nicio implicatie politica si ca a vrut doar ca Sorin Oprescu sa candideze legal, tinand cont de faptul ca functia de Primar este foarte importanta.

"Nu am nicio implicatie politica. M-am sesizat ca un simplu cetatean din declaratiile din presa si de la Biroul Electoral Municipal. Nu am nimic personal cu domnul Oprescu. M-a deranjat faptul in principiu, iar daca vrea sa candideze, sa candideze corect", a declarat Doina Mocanu.
Avocata Doinei Mocanu, contestatara lui Sorin Oprescu, a declarat luni recurs la Curtea de Apel Bucuresti impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti, care a respins contestatia formulata impotriva candidaturii lui Oprescu la Primaria Capitalei si urmeaza sa depuna motivele de recurs in termen de 24 de ore.

Tribunalul Bucuresti a respins luni contestatia formulata de bucuresteanca Doina Mocanu impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti, care a stabilit ca Sorin Oprescu poate participa la alegerile pentru Primaria Capitalei, desi Biroul Electoral Municipal i-a respins candidatura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.