Oprescu acuza conducerea PSD care l-ar fi lucrat din interior . Curtea de Apel urma sa decida ieri seara daca admite recursul doctorului fata de decizia Tribunalului Bucuresti

Sorin Oprescu a declarat joi seara la o emisiune tv ca la alegerile din 2000 a fost victima unei intelegeri intre Adrian Nastase si Traian Basescu, pusa in practica de presedintele PSD Bucuresti de atunci, Dan Ioan Popescu. Surse din anturajul sau spun ca si acum acesta a fost sabotat de pesedisti pentru a nu intra in competitia electorala din Capitala. Curtea de Apel urma sa stabileasca ieri seara daca accepta recursul doctorului, dupa ce Tribunalul Bucuresti a decis ca acesta nu indeplineste criteriile legale pentru a candida.

"In urma unei intelegeri facute pe de o parte, intr-o discutie care a precedat alegerile, intre Traian Basescu si Adrian Nastase, despre faptul ca PD si PSD ar putea sa mearga impreuna - a fost o discutie de principiu - dupa aceea a executat-o, intr-o intelegere directa, Dan Ioan Popescu", a sustinut fostul senator social-democrat. El a precizat ca nu are dovezi in sprijinul afirmatiilor sale, dar ca este ciudat faptul cum la alegerile din 2000, au fost anulate 12.000 de voturi. "11.000 erau ale mele. Nu cred ca am pierdut alegerile atunci", a explicat Oprescu. Doctorul a spus ca nu a stiut nimic pana in 2003, cand a aflat toate dedesubturile.

Sabotori in propria echipa

Surse din anturajul lui Sorin Oprescu vorbesc din ce in ce mai des de o actiune de sabotare a doctorului, chiar de catre cei care s-au ocupat de strangerea semnaturilor. "Au gresit unii capul de tabel si de aici au aparut semnaturile invalide. Totusi, toate semnaturile au codul numeric al persoanei, care poate fi usor verificata. Unii sunt fosti pesedisti", ne-au precizat surse citate. Doctorul a precizat ca, daca nu va avea succes la Curtea de Apel, ia in calcul crearea unei miscari sociale axate pe directiile educatie, sanatate si tineret.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.