Batalia pentru Primaria Bucuresti pare a fi pusa in umbra de zbuciumul lui Sorin Oprescu de a se inscrie in cursa electorala. Deocamdata, cei 17 candidati pun foarte putin accent pe proiecte, pe coruptie, pe mizeria din Bucuresti.

Candidatii la primariile de sector au la indemana doua evenimente importante in viata romanului: Pastele si 1 Mai. In mare, aceiasi candidati prafuiti la sectoare pentru care nici macar partidele care i-au trimis in competitie nu se agita prea mult.

Candidatii si-au ales cu grija locul pentru lansarea in campania electorala: Vasile Blaga (candidatul PD-L) s-a urcat pe unul dintre pilonii ridicati in zona pasajului Basarab, nefinalizat dupa opt ani de zile, de cand a fost initiat proiectul; Cristian Diaconescu (candidatul oficial al PSD, desemnat cu mare greutate) si-a fortat coardele vocale la Sala Palatului, unde a avut loc lansarea tuturor candidatilor partidului la alegerile locale, urland in gura mare ca el vrea sa reprezinte "iubitul popor roman"; Ludovic Orban a inceput batalia pentru Bucuresti de pe santierele Autostrazii Bucuresti-Brasov, anuntand ca primul tronson (Bucuresti-Ploiesti) va fi finalizat in 2009, desi lucrarile nici macar nu au demarat; Codrin stefanescu (candidatul PC) l-a infierat cu manie proletara exact in prima zi a semnarii protocolului cu PSD, in studiourile unei televiziuni, pe Marian Vanghelie.

Candidatii la sectoare sunt persoane din esalonul doi al partidelor, cunoscute in special pe plan local. Multe personaje sunt controversate, cu un trecut nu tocmai glorios pe planul moralitatii. La sectorul 1 candideaza, din partea PD-L, Razvan Murgeanu, deconspirat drept informator al Securitatii, impotriva lui Dan Tudorache de la PSD, gasit vinovat de falsificarea de autorizatii pe cand era director adjunct in Ministerul Transporturilor (2001-2004). Mai sunt in cursa pentru acest sector primarul in exercitiu Andrei Chiliman (PNL), acuzat de mai multe ori de abuz in serviciu, dar si deputatul Anca Petrescu (PRM), arhitectul lui Nicolae Ceausescu pentru Casa Poporului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.