Guvernul Tariceanu a impartit, inainte de alegerile locale, jumatate de miliard de lei la primariile controlate de PNL,PSD si UDMR * Din 157 de orase si municipii care au intrat la ciolan, 48 sunt conduse de liberali (30,6%), 86 de pesedisti (54,8%), 11 de udemeristi (7%) si numai noua de democrat-liberali (5,7%)

Guvernul a distribuit primarilor PNL, PSD si UDMR, in pragul campaniei electorale pentru alegerile locale, aproape o jumatate de miliard de lei pentru "cheltuieli curente si de capital". Banii au fost alocati din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, printr-o Hotarare adoptata, pe tacute, in sedinta din 26 martie 2008. Din cele 157 de orase si municipii care au primit bani, 48 sunt conduse de liberali, 86 de pesedisti, 11 de udemeristi si numai noua de democrat-liberali.

Prin Hotararea adoptata in temeiul Legii finantelor publice s-a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2008 cu suma de 472.145 mii lei, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe 2008, si alocarea catre bugetele locale ale unor unitati administrativ-teritoriale, pentru finantarea unor cheltuieli curente si de capital.

In document se precizeaza ca ordonatorii principali de credite, adica primarii, raspund de modul de utilizare a sumelor alocate in conformitate cu dispozitiile legale. Astfel, prin grija Guvernului, primariile conduse de liberali au primit feliile cele mai mari: Zalau (4 milioane), Braila (2,5 milioane), Bacau (2), Caransebes (2,5), Harsova (1,9), Giurgiu (1,8), Deva (3), Simeria (2), Brad (2,85), Rosiorii de Vede (2), Campulung Moldovenesc (1,7), Comanesti (1,7), Urlati (1,2).

Dintre pesedisti, cel mai mult a luat Mazare, la Constanta - 2 milioane de lei. Din totalul celor 157 de primarii de orase ale tarii care au capatat bani la suplimentarea din 26 martie, 30,6% sunt carmuite de PNL, 54,8% de PSD, 7% de UDMR, 5,7% de PD-L, iar 1,9% au in frunte independenti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.