Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat, miercuri, la Galati, ca presedintele Consiliului National al partidului, Adrian Nastase, este unul dintre cei care "se califica" pentru cursa prezidentiala de anul viitor, precizand ca partidul isi va desemna "in mod democratic" candidatul la Presedintie, relateaza NewsIn.

"In mod cert, Adrian Nastase este unul dintre cei care se califica pentru o astfel de perspectiva", a afirmat Mircea Geoana, citat de corespondentul NewsIn. El a mai spus ca partidul pe care il conduce isi va desemna candidatul pentru alegerile prezidentiale din 2009 "in mod democratic" si ca, pana atunci, PSD se va concentra pe indeplinirea obiectivelor imediate: castigarea alegerilor locale din iunie si a celor parlamentare din toamna, precum si instaurarea unei Guvern social-democrat.

"Deocamdata, avem de castigat alegerile locale si le vom castiga, avem de castigat alegerile parlamentare si le vom castiga, avem de dat un Guvern social-democrat Romaniei si il vom da", pretinde Mircea Geoana.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, participa, miercuri, la Galati, la lansarea candidatilor social-democrati la Primaria municipiului Galati si la presedintia Consiliului Judetean. Pentru Primarie candideaza edilul in exercitiu, Dumitru Nicolae, aflat la al doilea mandat consecutiv, iar pentru sefia CJ Galati candideaza actualul vicepresedinte al forului administrativ, Eugen Chebac.

Social-democratul Adrian Nastase a mai participat la cursa prezidentiala in anul 2004, cand a fost invins de Traian Basescu, candidatul Aliantei DA (PNL-PD) de la vremea respectiva.

La sfarsitul saptamanii trecute, Adrian Nastase a declarat, la Vaslui, ca este pregatit pentru o noua confruntare cu Traian Basescu intr-o eventuala desemnare a sa din partea partidului la viitoarele alegeri prezidentiale. "In masura in care nu va exista un alt candidat mai bun, sunt pregatit sa ma bat din nou cu Traian Basescu”, a afirmat Nastase.

El a sustinut ca tot mai multi romani se gandesc la o alternativa, in conditiile in care, Romania condusa de Traian Basescu, sta in haos si scandal. "Elementul cel mai important este ca Traian Basescu sa fie oprit. O Romanie condusa de Traian Basescu este o Romanie care sta in haos, in scandal, intr-o inertie paguboasa a lucrurilor care pana la urma nu duc nicaieri. De aceea eu sunt convins ca foarte multi sunt cei care se gandesc la o alternativa, daca am sa fiu eu sau daca o sa fie altcineva, vom vedea”, a mai afirmat Adrian Nastase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.