Candidatura independenta a lui Sorin Oprescu a fost respinsa de BEM, deoarece din numarul total de semnaturi stranse pentru sustinerea senatorului au fost constatate valide doar 35.438, in conditiile in care acesta avea nevoie de 35.803 de sustinatori.

Potrivit presedintelui BEM, Constantin Marinescu, din numarul total de 40.420 de semnaturi depuse de candidatul independent Sorin Oprescu, doar 35.438 au fost validate, restul continand date insuficiente sau gresite.

"Au fost respinse ca fiind nevalide 4.982 de sustineri. (..) In mare foarte multe adeziuni au fost inscrise numai cu Codul Numeric Personal, fara carte de identitate sau buletin de identitate sau adresa. Nu vorbesc de adresa incompleta, ci de adresa, fara numar, strada, nimic", a spus Marinescu.

Presedintele BEM a sustinut ca listele cu semnaturile de sustinere depuse de Sorin Oprescu au fost verificate "de doua, chiar trei ori".

Ca replica la decizia BEM, Oprescu a spus ca sistemul ticalosit din politica exista si a acuzat presiunile politice facuta de oameni care sunt interesati ca el sa nu candideze. "Incearca sa ma opreasca (...) Nu o sa-mi stea inima. Probabil ca o sa le stea ceasul la unii', a adaugat el.

Senatorul a spus ca i se incalca dreptul de a candida si a sustinut ca decizia BEM reprezinta o desconsiderare fata de zecile de mii de oameni care au semnat pentru sustinerea sa. El a mai criticat si faptul ca marti dimineata i s-a spus ca sunt necesare minimum 5.000 de semnaturi de sustinere, pentru ca apoi sa i se spuna ca are nevoie de peste 35.000. Senatorul a precizat ca, prin urmare, a depus la BEM peste 40.000 de semnaturi si a admis ca intre acestea pot fi si semnaturi care sa nu fie valide, dar in niciun caz de ordinul a aproape 5.000.

Sorin Oprescu mai poate contesta decizia Biroului Electoral Municipal in instanta in termen de 48 de ore de la afisarea oficiala a acesteia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.