Desi au primit dosare care fac cit 10 romane politiste, parlamentarilor le e teama sa le citeasca
Lacunele din regulamentele Parlamentului si existenta documentelor secrete din interiorul dosarelor DNA ale lui Miron Mitrea, Paul Pacuraru si al lui Codrut Seres, venite de la Parchetul General, i-au determinat pe deputati si pe senatori sa ceara sprijinul CSM pentru gestionarea acestora. Conducerile Parlamentului s-au trezit in brate cu niste probe secrete, pe baza carora alesii tarii vor decide daca isi trimit sau nu colegii in anchete penale.

Toate trei dosarele au ajuns in ultimele doua zile la Parlament, o data cu solicitarile de aviz din partea DNA. La ora actuala, dosarul Mitrea, care contine 2.500 de pagini fotocopiate in sapte volume, se afla inchis intr-un seif la secretarul general al Camerei, Titu Gheorghiof.

Acesta ne-a mentionat ca documentele primite de la DNA nu contin vreo mentiune privind secretizarea lor si nu au venit, conform uzantelor, prin posta militara.

Si Senatul s-a trezit cu o colectie de probe cu care nu stie ce sa faca: dosarul Pacuraru, care cuprinde casete audio-video, patru volume de peste o mie de pagini si referatul DNA. Conducerea Senatului l-a trimis Comisiei juridice, care urmeaza sa se pronunte in termen de 8-10 zile, a declarat marti chestorul Ioan Chelaru.

Surse judiciare ne-au spus insa ca DNA ar fi luat aceasta decizie pentru ca in acest moment Legea raspunderii ministeriale nu precizeaza ce anume din dosar trebuie trimis la avizare, dar si pentru a lasa in responsabilitatea parlamentarilor pastrarea secretelor anchetelor.