Biroul Electoral Central a inregistrat ieri prima sesizare oficiala prin care o formatiune politica este acuzata ca practica actiuni de campanie electorala in afara perioadei de desfasurare a acesteia. Concret, filiala PSD Ilfov a reclamat faptul ca grupuri de activisti ai PD-L au impartit pliante electorale in orasul Buftea.
Conform informatiilor primite de la BEC, sesizarea a fost remisa spre constatare si rezolvare Biroului Electoral de Circumscriptie Ilfov.

In ultimele trei zile au avut loc actiuni flagrante de campanie in mai multe localitati, dar alte sesizari nu au fost inregistrate la BEC. Astfel, ieri, in sectorul 5 din Bucuresti, activisti din subordinea lui Marian Vanghelie incarcau de zor dubite cu pachete de alimente ambalate in pungi rosii cu sigla PSD.

Tot in Capitala, intr-un cartier marginas, oamenii lui Gigi Becali imparteau alimente celor care s-au inscris in ultimele zile in PNG.

Sambata, in sectorul 6 din Bucuresti, membri ai Tineretului National Liberal imparteau gratuit o publicatie electorala in care era prezentat programul candidatului PNL la primaria de sector, Antonel Tanase.

Nici concurenta nu statea cu mainile incrucisate, sustinatorii candidatul PD-L, Cristian Poteras (primarul in functie), umpland casutele postale ale blocurilor din sector cu pliante in care erau prezentate maretele realizari ale edilului. Cu doar 24 de ore inainte, profitand de lansarea candidaturii sale la Primaria Vaslui, liberalul Marian Dumitru si-a amplasat in centrul urbei doua panouri uriase cu poza lui si pe care se putea citi „Marian Dumitru primar“.

Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, nu vede insa nici o incalcare a legii la Vaslui: „Nu sunt panouri electorale, pentru ca nu scrie pe ele «votati». Este o campanie de informare“.