Cele 255 de femei din cadrul Primariei sectorului 4, care inca mai lucreaza in cadrul diferitelor servicii si directii, erau ieri atat de indignate de declaratiile misogine ale lui Piedone, incat in momentul in care am ajuns fata-n fata cu ele am realizat cat de mult sufera dupa ce multe dintre ele au urmarit aparitia televizata a candidatului PC la primaria acestui sector.

In cadrul emisiunii respective, Piedone le sugerase acestora sa plece pe centura municipiului unde ar fi mai utile. Este in afara oricarei discutii ca in Romania nicio functie nu se ocupa aplicand criterii discriminatorii.

Avand in vedere aceste evidente, ni se pare justificata atitudinea si indignarea acestor femei care sunt dispuse sa ajunga si "in strada" pentru ca cei care detin puterea sa il sanctioneze pe cel care vrea sa ajunga primar al celor 270.000 de cetateni cu drept de vot si al celorlalti pana la 340.000. Ca urmare a aparitiei in ziarul "Curentul" a materialului "Piedone le-a trimis pe centura pe femeile din Primaria sectorului 4. Si pe Daniela Popa?", femeile din Primaria sectorului 4 incercau ieri sa faca haz de necaz, insa puteai sa le simti amaraciunea.

Una dintre ele ma intreba oare daca sotia lui Piedone l-a auzit si cu ce ochi l-a mai privit. O alta doamna intre doua varste zambea amar si intreba retoric: "eu daca sunt mai batrana si am si probleme de sanatate, mai am vreo sansa acolo unde ma trimite acest personaj?" Indignarea acestor femei a fost atat de mare incat au declarat la unison ca sunt dispuse sa faca si miting pentru a fi auzite, iar vinovatul sa suporte consecintele. Femeile vor ca oficialii Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii sa se autosesize, avand in vedere ca deja s-a creat un precedent prin celelalte afirmatii facute de unii politicieni.

Plangere la CNCD

Ieri, la inchiderea editiei, un comunicat de presa semnat de primvicepresedintele organizatiei de femei a Partidului Democrat Liberal - sector 4, economist Ileana Ceausu, arata faptul ca femeile reprezentate in Consiliul local al Primariei sectorului 4, membre ale Organizatiei de Femei a filialei sectorului 4 a PDL, au depus deja o plangere la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii impotriva lui Piedone. Petitionarele cred ca decizia lui Piedone de a dezavantaja personalul primariei sectorului 4 pe criterii de sex si atitudinea jignitoare la adresa femeilor care isi desfasoara activitatea in aceasta institutie il descalifica din punct de vedere uman.

Pe de alta parte, semnatarele petitiei spun ca opinia lui Piedone arata faptul ca acesta este strain de egalitatea de sanse intre femei si barbati, iar gandirea sa denota ca nu are nimic in comun cu civilizatia si spiritul secolului XXI. Prin petitia respectiva s-a solicitat CNCD analizarea acestui caz de discriminare si adoptarea in regim de urgenta a unei eventuale sanctiuni pentru a da sansa electoratului feminin din sectorul 4 sa-si exprime optiunea de vot in cunostinta de cauza.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.