Europarlamentarii romani au o activitate mediocra si exporta conflictele din tara in legislativul de la Bruxelles.

Acestea sunt constatarile dure ale Institutului de Studii Internationale, cuprinse in "Analiza activitatii reprezentantilor din Romania in Parlamentul European in primul trimestru al anului 2008 (ianuarie-martie)". "Activitatea in cadrul comisiilor PE este putin vizibila", "ceea ce caracterizeaza relatia dintre alesii din Romania si comisiile din care fac parte sunt absenteismul si putinatatea interventiilor", "declaratiile in cadrul sesiunilor plenare au un caracter mai putin profesionist si adaptat politicilor europene", "arata mai degraba o inclinare pentru continuarea campaniei electorale", "individualitatea formatiunilor politice din Romania se manifesta prin transferul disputelor de pe scena politica autohtona in dezbaterile din Parlamentul European", "sunt foarte putine cazurile cand europarlamentarii din Romania au exprimat prin activitatea lor optiunile cetatenilor din circumscriptia care i-a trimis in PE", sunt doar cateva dintre "reusitele" celor 35 de europarlamentari romani.

Discriminare

Membru al grupului Socialist din PE, Adrian Severin (PSD) a declarat ca "la ora actuala, noi (europarlamentarii romani, n.r.) avem o problema, romanii, ca nu sunt bagati in seama foarte mult cand se distribuie diversele misiuni. Nu sunt bagati in seama cand cer timp de vorbit". Fostul negociator-sef al Romaniei cu UE, deputatul PSD Vasile Puscas, a spus si el ca unul dintre cele mai mari pacate ale euroalesilor romani este ca nu au "o strategie de tara" si ca doar PSD si PD-L "au elaborat cat de cat o viziune in ceea ce priveste optiunile pentru politicile europene".

Minister nou

Europarlamentarul PSD Corina Cretu vrea infiintarea unui minister pentru relatia cu PE. Cretu a spus ca "in prezent nu exista nicio legatura institutionala cu europarlamentarii" si ca "suntem 35 si e nevoie sa lucram solidar".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.