Liderul PRM se gindeste sa initieze o lege prin care sa instituie Ziua Romanilor de Pretutindeni pe 16 august si spera ca aceasta sa fie sarbatorita si in strainatate.
Senatorul PRM Gheorghe Funar pluseaza. Dupa ce presedintele Traian Basescu a cerut Senatului sa reexamineze un proiect de lege prin care zilele de Rusalii erau declarate libere, solicitind in plus, pe linga aceasta, ca si Ziua de Sfinta Marie Mare (15 august) sa aiba acelasi statut, Funar vrea sa mai adauge o sarbatoare pe lista. Una chiar dupa cea propusa de seful statului, adica pe 16 august.

Senatorul PRM vrea sa mute Ziua Romanilor de Pretutindeni, care in prezent se celebreaza pe 30 noiembrie, data considerata nepotrivita de acesta. "Legea privind aceasta zi (30 noiembrie-n.r.) a intrat in vigoare de anul trecut, dar nimeni nu a auzit de ea. La 30 noiembrie se aduna greu romanii, e perioada de iarna. Noi am propus 16 august, pentru ca este intr-o luna de concedii, de vara, iar romanii se pot aduna mult mai usor pentru a participa pe 15 august la Sfanta Marie, iar a doua zi sa vina acasa din strainatate si sa sarbatoreasca Ziua Romanilor de Pretutindeni", a argumentat senatorul PRM


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.