Pentru presedintele de onoare al social-democratilor, Ion Iliescu, alianta politica PSD-PC este o idee ''interesanta'' dar fara viata lunga.

El a dat exemplu aliantei DA, spunand ca ''naravurile umane sunt greu de prevazut'' si pot duce oricand la ruperea pactului. Iliescu a sustinut totusi ca acum se cauta o formula juridica care sa ofere garantii si a adaugat ca lipsa concretizarii juridice a aliantei din 2004 i-a permis lui Traian Basescu sa-i santajeze pe conservatori.

"Este o incercare care ar vrea sa fie mai reusita decat cele anterioare, care au fost un fel de mezaliante care dupa aceea s-au spart", a spus liderul social-demorcat, referindu-se la alianta PSD-PC, transmite NewsIn.

Intrebat cat crede ca va functiona ''prietenia'' dintre cele doua partide, Iliescu a raspuns ca "naravurile umane sunt greu de prevazut''. ''Asta depinde, adica asa cum este preconizata, pentru alegerile locale din acest an si pentru cele parlamentare poate sa fie utila. Nimeni nu poate sa stie cat dureaza, chiar alianta DA cu formula juridica si tot s-a spart'', a conchis liderul PSD.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.