PSD incearca sa blocheze candidatura lui Sorin Oprescu, momindu-l cu functii: inca un mandat de senator si postul de ministru al Sanatatii. Oprescu refuza.

Liderii PSD inca mai spera sa-l convinga pe Sorin Oprescu sa-si retraga candidatura la Primaria Capitalei, pentru ca in acest moment partidul are practic doi candidati pentru aceeasi functie. De altfel, directorul de campanie a PSD, Miron Mitrea, a recunoscut, intr-o emisiune la NewsFM, ca Sorin Oprescu provoaca mari probleme strategiei social democratilor.

„E clar ca ne incurca, este o situatie stranie pentru noi“, a explicat Mitrea, spunind ca „e foarte greu sa-l vezi pe Sorin Oprescu in afara partidului“.

Seful campaniei PSD a lansat chiar si un apel sentimental la armonie intre cei doi candidati ai aceluiasi partid, dind asigurari ca „in aceasta campanie nu-l vom ataca pe Sorin Oprescu, pentru ca este de-al nostru“.

Totodata, liderul PSD a dat asigurari ca Oprescu nu va fi exclus din partid pentru ca „dubleaza“ candidatura la Primaria Capitalei.

In aceeasi nota impaciuitoare s-a prezentat si Marian Vanghelie, cel care s-a opus de la bun inceput candidaturii doctorului. Acesta a aratat, la acelasi post de radio, ca liderii PSD sint dispusi sa negocizeze cu Oprescu cooptarea sa in echipa electorala a partidului. „Sorin Oprescu are ceea ce i se cuvine in PSD, alaturi de noi“, a spus Vanghelie.

Intrebat ce anume i se ofera lui Oprescu pentru a renunta la candidatura, Vanghelie a aratat ca este vorba despre postul de ministru al Sanatatii intr-un viitor ipotetic guvern al partidului si un mandat de senator in Bucuresti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.