PCM Cluj a anuntat, azi, ca va avea propriile liste cu candidati la Consiliul Local (CL) Cluj-Napoca si la Consiliul Judetean (CJ) Cluj, dupa ce negocierile pentru stabilirea unei liste comune cu UDMR au esuat , tramsmite corespondentul NewsIn.

„Noi am cerut o treime din lista UDMR, in special cea de la Consiliul Local Cluj-Napoca si Consiliul Judetean Cluj, dupa rezultatele obtinute de episcopul Tokes Laszlo si UDMR la alegerile pentru Parlamentul European (n.red. - Tokes Laszlo - 6,27% si UDMR - 14,2%). La ultima discutie UDMR a spus sa facem o intelegere la nivelul fiecarei localitati, iar ultima runda de negocieri ar fi trebuit sa aiba loc in data de 15 aprilie. UDMR nu a mai dat niciun semn, insa”, a declarat azi pentru NewsIn, Sandor Kriszinta, presedintele PCM Cluj.

Ea a spus ca sustinerea candidatilor UDMR la Primaria Cluj-Napoca (Laszlo Attila) si la presedentia Consiliului Judetean Cluj (Mate Andras) va mai fi discutata, insa „PCM va ramane indiferent”, asa cum s-a aratat si UDMR fata de ei.

Presedintele UDMR Cluj, Laszlo Attila, a declarat azi, corespondentului NewsIn, ca PCM a cerut locurile 2 si 4 de pe lista pentru CL Cluj-Napoca si locurile 2, 4 si 6 de pe lista CJ Cluj. Ele corespund consilierului local Csoma Botond si sefei cabinetului deputatului UDMR de Cluj, Mate Andras, Szenci Bianca, respectiv UDMR-istilor Okos Karoly din Gilau, Balazs-Becsi Attila din Gherla si avocatului Szedilek Lenke din Turda.

„Consideram ca interesele unei comunitati nu pot fi rezolvate prin astfel de ultimatumuri, iar acest comunicat de presa al PCM-ului ne demonstreaza ca au renuntat unilateral la posbilitatea continuarii tratativelor in ceea ce priveste listele”, a declarat Laszlo Attila pentru NewsIn.

El a mai spus ca nu crede ca va ajunge sa fie sustinut in cursa electorala pentru Primaria Cluj-Napoca, insa crede ca negocierile pentru sustinerea lui deputatului Mate Andras, candidatul UDMR Cluj la functia de presedinte al CJ Cluj, vor continua.

Lista PCM Cluj pentru CL Cluj-Napoca incepe cu presedintele PCM cluj-Napoca, Gergely Balazs, pe locul doi se afla sociologul Heredi Zsolt, fost UDMR, si fostul jurnalist al TVR, Csep Sandor.

Primul pe lista PCM Cluj pentru CJ Cluj este presedintele PCM din comuna clujeana Vlaha, Bardos Csaba, al doilea e Makkay Jozsef, redactorul de la Erdelyi Naplo, iar al treilea Buzas Istvan din Huedin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.