Pesedistii vor o alianta politica cu PC, si nu doar una electorala, cerand garantii din partea conservatorilor ca nu vor mai trada intelegerea dintre cele doua formatiuni, asa cum s-a intamplat in 2004, a declarat azi presedintele social-democratilor Mircea Geoana, potrivit NewsIn.

Liderii PSD si PC s-au intalnit miercuri dimineata, la sediul de campanie al social-democratilor, pentru a discuta o alianta politica pentru alegerile parlamentare, ambele tabere precizand ca vor merge pe liste proprii la scrutinul pentru locale. Cu toate acestea, protocolul negociat de cele doua formatiuni ar putea include prevederi privind sustinerea reciproca in turul al doilea al alegerilor locale.

Dupa ce mai multi lideri ai partidului s-au aratat extrem de nemultumiti de initiativa presedintelui Mircea Geoana de a reface alianta cu PC, acesta a sustinut miercuri ca este nevoie de o alianta politica si de un protocol care sa ofere garantia unei sustineri in orice situatie.

"Daca vom ajunge la un raspuns convenabil-este o chestiune inca deschisa-o alianta politica, si nu doar o alianta electorala cum a fost cazul in trecut. Acel tip de relatie a avut disfunctii importante care ne-a costat si guvernarea, suntem interesati intr-o relatie cu PC dar in conditii care sa ne permita garantarea unei aliante care sa reziste si la bine si la rau", a spus liderul PSD.

Vicepresedintele PSD Liviu Dragnea a declarat si el, inainte de a intra in sediul de campanie, ca este nevoie de un protocol cu prevederi clare care sa nu dea nastere la intrerpretari gresite, astfel incat fiecare dintre partile implicate sa stie exact cum sa procedeze in orice situatie. Tot el a avansat si ideea introducerii in document a unor intelegeri privind sprijinul politic in turul al doilea al alegerilor locale, atat la nivel de primarii, cat si la nivel de Consilii Judetene.

De cealalta parte, reprezentantii PC au militat si ei pentru colaborarea politica dintre cele doua formatiuni pentru alegerile parlamentare, specificand ca pentru locale vor avea liste proprii iar in turul doi filialele sunt mandatate sa faca orice alianta care ar avantaja partidul. Presedintele PC Daniela Popa a spus ca alianta cu PSD din 2004 a fost una electorala, nu politica si ca aceasta si-a incetat valabilitatea odata cu terminarea scrutinului, justificand asfel decizia conservatorilor din 2004 de a-si abandona partenerii in favoarea Aliantei DA.

Legat de nemultumirea unor lideri de filiale PSD fata de o alianta cu PC, conservatorul Codrut Seres a spus ca este un lucru normal si in partidul sau existand cinci abtineri cand s-a decis mandatarea conducerii pentru negocieri cu PSD, dar ca decizia finala apartine majoritatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.