Deputatii din Comisia Juridica au decis ieri ca CNSAS sa nu mai verifice fetele bisericesti, dupa ce au aprobat un amendament al pesedistului Eugen Nicolicea.

In replica, Mircea Dinescu ne-a declarat ca este o "gainarie mistica", care nu ii onoreaza pe reprezentantii cultelor.

"Personal ma voi ocupa de verificarea fetelor bisericesti de la toate cultele, pentru ca nu putem imparti informatorii in buni si rai. CNSAS are acces liber la toate dosarele si nu vad cum cineva ne-ar putea opri sa nu mai ne uitam si dupa aceasta categorie", a sustinut Dinescu.

El a precizat ca Biserica are datoria morala de a scapa de umbrele trecutului si sa accepte sa fie curatata. "Se apropie alegerile si popii urmeaza probabil sa fie folositi ca agenti electorali", ne-a spus membrul CNSAS. Consilierul premierului, Marius Oprea, s-a aratat profund dezamagit de atitudinea deputatilor, spunand ca asistam la o modificare a legii in profunzimea ei. "Este cu atat mai condamnabila colaborarea unei fete bisericesti cu fosta Securitate, pentru ca aveau acces la cele mai ascunse unghere ale sufletului omenesc", ne-a declarat Oprea. El a declarat ca nu il mira atitudinea PSD, care s-a opus de la bun inceput deconspirarii fostei Securitati.

Argumentele lui Nicolicea

Eugen Nicolicea, cel care a introdus amendamentul la legea de functionare a CNSAS in Comisia Juridica, a explicat ca reprezentantii cultelor religioase reprezinta singura categorie oprimata in mod sistematic de catre regimul comunist. "Este evident ca acea presupusa colaborare era o colaborare fortata", a completat deputatul PSD, citat de Mediafax.