Ordonanta prin care se suplimentau fondurile destinate despagubirilor fostilor proprietari nu a trecut ieri in Camera lipsindu-i 5 voturi.
40 din cei 42 de deputati ai PD-L, prezenti ieri in plenul Camerei Deputatilor, s-au abtinut la votarea legii de aprobare a OUG-uri 118/2007, care prevedea suplimentarea cu 33 milioane de lei a fondurilor destinate despagubirii fostilor proprietari care din motive obiective nu-si mai pot obtine in natura fostele proprietati. Ordonanta a fost adoptata fara probleme in Senat pe 12 decembrie 2007, dar ieri nu a trecut in Camera, din cauza ca i-au lipsit 5 voturi. Pentru aprobarea ordonantei au votat 157 de deputati, 2 au votat contra si 59 s-au abtinut (11 din PSD, 6 independenti, 1 din PRM, 1 de la minoritati si cei 40 de la PD-L).
Publicitate

Abtinerea deputatilor PD-L este surprinzatoare, deoarece OUG nr. 118/2007 completa pe cea cu nr. 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, pentru care guvernul din care facea parte la vremea respectiva si PD (actualul PD-L) si-a asumat raspunderea. Paradoxal, in favoarea ordonantei au votat masiv deputatii PRM si cei din PSD, care de regula nu agreeaza problemele ce au legatura cu fostii proprietari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.