Sala Rosetti a Palatului Parlamentului a fost marti gazada evenimentului lansarii candidatilor conservatori la alegerile locale. Incinta a fost plina ochi de simpatizanti, unii dintre ei adevarate pete de culoare, sustinatorii lui Popescu-Piedone imbracati in geci fosforescente fiind cei mai numerosi. Oficiile de gazda le-a facut purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, cel care i-a anuntat rand pe rand pe competitorii conservatori pentru scrutinul local. Cele mai multe aplauze le-au primit presedintele partidului, Daniela Popa, si liderii cu notorietate in randul simpatizantilor - Cristian Popescu-Piedone, Maria Grapini, Liliana Minca, Codrin Stefanescu sau Codrut Seres.

"Cine crede ca va castiga aceste alegeri cu ulei si zahar se inseala!", le-a spus Daniela Popa celor prezenti, nu fara a le trasa si o serie de directive candidatilor - de a merge si vorbi fata-n fata cu alegatorii si a le transmite proiectele PC de reducere a TVA la alimentele de baza sau neimpozitarea profitului reinvestit. Discursul Danielei Popa a fost impanat si cu atacuri la adresa "acestui clan Soprano portocaliu", cum a numit ea guvernarea, insa vizati au fost si PD-L, si seful statului. "De la draga Stolo la tiganca imputita sunt 4 ani de scandaluri", a spus Daniela Popa.

"Azi la Timisoara, maine-n toata tara", a plagiat Maria Grapini un slogan celebru al revolutiei. Candidatul PC pentru sectorul 4, desi a avut un discurs fad, a fost intens sustinut de simpatizantii din sala, care scandau minute in sir "Piedone-Piedone". "Sa va vad cum il strigati cand o sa fie primar. D-le primar Piedone! Adica PePe", a glumit amfitrionul evenimentului - Bogdan Ciuca. Acelasi Ciuca l-a felicitat public pe sotul Lilianei Minca, dupa ce in discurs sefa Loteriei Romane a strigat ca "vrea primari" si s-a intrebat retoric de ce nu a candidat si ea pentru un post de edil.

Prezentarea candidatilor a fost incheiata de mesajul presedintelui-fondator, Dan Voiculescu, citit de purtatorul de cuvant al conservatorilor. Fostul lider al partidului le-a transmis participantilor ca PC a demonstrat timp de 4 ani ca este preocupat nu de putere, ci de proiecte legislative, fapt ce va trebui comunicat electoratului. "Masurati oamenii dupa fapte, nu dupa vorbe", se spunea in incheierea mesajului.