Berceanu a spus, cu prilejul lansarii candidatului democrat-liberal Adelica Vasile pentru functia de primar al municipiului Calafat, ca demisia din Senat poate fi considerata si un cadou facut secretarului general al PD-L Dolj, consilierul judetean Gelu Visan. “Este, daca vreti, si un cadou pentru Gelu Visan, care va merge in Senat in locul meu, pentru ca a muncit de mult timp in cadrul organizatiei noastre. Poate fi considerat si un cadou pentru Calin Cosmin (n.r. - membru al Organizatiei de Tineret PD-L Dolj), care va merge consilier judetean in locul lui Gelu Visan.

Am vrut sa fac acest anunt aici, la Calafat, pentru toti locuitorii judetului Dolj si pentru familia mea politica, care este PD-L si care va conduce Consiliul Judetean Dolj” a spus Radu Berceanu. Acesta a mai afirmat ca parlamentarii nu merg in Parlament pentru a se gandi la ei, ci trebuie sa se gandeasca tot timpul la cei care i-au votat si i-au trimis acolo. Fililala galateana a Partidului Democrat-Liberal (PD-L) si-a lansat, sambata, candidatii pentru presedintia Consiliului Judetului (CJ) si primariile din judet. Lansarea s-a facut in prezenta prim-vicepresedintelui PD-L, Theodor Stolojan, si a secretarului executiv Elena Udrea.

Democrat-liberalii si-au desemnat candidatii in 63 din cele 64 de localitati ale judetului Galati, exceptie facand orasul Beresti, unde inca se mai poarta negocieri in privinta candidaturii pentru functia de primar.