PD-L a finalizat procesul de selectie a candidatilor pentru alegerile locale din 1 iunie la inceputul saptamanii, odata cu anuntarea oficiala a candidatului pentru Primaria Capitalei, in persoana secretarului general al partidului, liderul organizatiei bucurestene, Vasile Blaga.

"PD-L este primul partid care intra in linie dreapta. Lansam astazi tandemuri. Blaga este candidatul nostru pentru Primaria Capitalei. Razvan Murgeanu pentru sectorul 1, Dan Ionescu pentru sectorul 2, Liviu Negoişa la sectorul 3, Radu Silaghi la sectorul 4, Sebastian Bodu la sectorul 5 si la sectorul 6 va fi actualul primar, Cristian Poteras. Aceasta este echipa cu care vrem sa castigam Capitala", a declarat vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur.

Singurul prezentat oficial si lansat la Bucuresti, odata cu candidatul la Primaria Capitalei, a fost primarul sectorului 3, Liviu Negoita, care intra in cursa pentru un nou mandat.

In ceea ce priveste candidatii, acestia au fost catalogati de presedintele PD-L Emil Boc ca "oameni care s-au validat politic si administrativ in functiile pentru care candideaza sau membri ai partidului cu sanse reale de a castiga alegerile".