Vicepresedintele UDMR Kovacs Peter a acuzat joi, la Cluj, PCM, ca incearca sa atraga candidatii Uniunii pe propria lista, deoarece lor le lipsesc proprii candidati, transmite corespondentul NewsIn.
Liderul UDMR a mai spus ca PCM nu are „candidati cu care sa aiba sansa de a castiga”, de aceea nu face anunturi cu privire la candidati, nu pentru ca ar fi vorba de o tactica electorala. „Noi mergem din usa in usa, sa intrebam maghiarii, sa intrebam comunitatile locale despre probleme lor si sa ii convingem ca munca inceputa de UDMR, cu ani in urma, trebuie continuata. Ei merg de la candidat UDMR la candidat UDMR sa incerce sa le schimbe opinia, sa incerce sa ii convinga sa fie pe lista de candidati a PCM. Le ofera bani, le ofera know-how, le ofera pe Orban Viktor”, a declarat Kovacs in cadrul unei conferinte de presa.

La randul sau, presedintele executiv al UDMR, seful de campanie al formatiunii, Kelemen Hunor, a spus ca PCM nu ofera candidatilor UDMR bani de buzunar si finantarea campaniei electorale. „In Harghita si in Covasna, imediat dupa prealegeri, in ziua de luni, a inceput vanatoarea”, a declarat Kelemen in cadrul aceleasi conferinte de presa.

Kovacs Peter a mai spus ca, in timp ce desfasoara un amplu proces de selectia a canditilor pentru alegerile locale si organizeaza prealegeri, lista PCM este intocmita de un singur om, si anume Szasz Jeno. “UDMR a intrebat 155.000 de persoane care este parerea lor despre candidatii nostri, care sunt favoritii lor si in centru, intr-un birou in Cluj sau in Bucuresti, nimeni nu va schimba aceasta ordine facuta de 155.000 de oameni. PCM are o retorica si ea suna foarte bine, <<libertatea de a alege>>, si listele lor sunt facute de o singura persoana, de pixul unei singure persoane, la Odorheiu Secuiesc”, a mai precizat Kovacs Peter. Acesta sustine ca in 1 iunie maghiarii vor avea de ales intre „lista lui Szasz Jeno” si „lista formata de 155.000 de oameni”.

Potrivit presedintelui executiv al UDMR, Kelemen Hunor, peste 150.000 de cetateni au participat la prealegerile organizate de UDMR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.