Europarlamentarul Lazlo Tokes si-a retras miercuri cererea de intrare in Grupul Parlamentar al Partidului Popular European (PPE) si a aderat la Grupul Aliantei Libere Europene (ALE), transmite NewsIn.

"Aderarea mea la grupul parlamentar al ALE este justificata de comunitate in valori ce ne leaga. Grupul Aliantei Libere Europene se declara "protectorul natiunilor fara patrie, a regiunilor si a minoritatilor nationale dezavantajate", iar printre scopurile propuse, pe primul loc figureaza: protectia drepturilor omului si a drepturilor popoarelor la autoguvernare, afirmarea principiilor decentralizarii si a subsidiaritatii, sprijinirea diversitatii lingvistice si culturale intr-o Europa comuna a popoarelor si a regiunilor", se arata in declaratia pe care Tokes a dat-o, miercuri, la Bruxelles, in fata Parlamentului European.

Ce a uitat Tokes sa mantioneze este ca formatiunea politica pentru care brusc l-a lovit simpatia este ca aceasta este formata din partide secesioniste, ca sa ne marginim doar la atat: separatistii corsicani din Franta, bascii, Partidul National Scotia. Din Romania, are statul de obervator Liga Transilvania-Banat, care militeaza pentru autonomia teritoriala a Transilvaniei.

In plus, Tokes a mai precizat in declaratie ca preocuparile in domeniul protejarii mediului inconjurator al grupului parlamentar format impreuna cu verzii sunt si ele "elemente organice ale valorilor noastre comune".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.