"Aderarea mea la grupul parlamentar al ALE este justificata de comunitate in valori ce ne leaga. Grupul Aliantei Libere Europene se declara "protectorul natiunilor fara patrie, a regiunilor si a minoritatilor nationale dezavantajate", iar printre scopurile propuse, pe primul loc figureaza: protectia drepturilor omului si a drepturilor popoarelor la autoguvernare, afirmarea principiilor decentralizarii si a subsidiaritatii, sprijinirea diversitatii lingvistice si culturale intr-o Europa comuna a popoarelor si a regiunilor", se arata in declaratia pe care Tokes a dat-o, miercuri, la Bruxelles, in fata Parlamentului European.

Ce a uitat Tokes sa mantioneze este ca formatiunea politica pentru care brusc l-a lovit simpatia este ca aceasta este formata din partide secesioniste, ca sa ne marginim doar la atat: separatistii corsicani din Franta, bascii, Partidul National Scotia. Din Romania, are statul de obervator Liga Transilvania-Banat, care militeaza pentru autonomia teritoriala a Transilvaniei.

In plus, Tokes a mai precizat in declaratie ca preocuparile in domeniul protejarii mediului inconjurator al grupului parlamentar format impreuna cu verzii sunt si ele "elemente organice ale valorilor noastre comune".