"Atat Traian Basescu si PD-L s-au opus cu vehementa la vremea respectiva majorarii pensiilor. Aceeasi ii atata astazi pe pensionari sa iasa in strada si sa ceara ce nu au vrut sa le dea cu un an in urma" a raspuns astazi intr-o conferinta de presa, vicepresedintele PNL, Bogdan Olteanu, la acuzatiile potrivit carora PSD si PNL ar fi sponsorizat mitingul pensionarilor de miercuri din fata Guvernului.

PNL cere un control al Curtii de Conturi privind finantarea mitingului si Autoritatii Electorale Permanente sa verifice in ce masura modul in care s-au dat bani celor care au venit de la Galati este legal.

"PSD si PD-L, prin mita electorala, pe care au oferit-o astazi folosesc aceleasi metode de sorginte FSN-ista, aceleasi metode de stanga (...) Sunt din ce in ce mai aproape, asa cum o arata colaborarile, semnate si parafate sau doar discutate", a mai precizat Bogdan Olteanu.

Vicepresedintele PNL a mai adaugat ca PNL doreste ca PD-L "sa isi clarifice pozitia fata de candidatul infractor, puscarias, Andrei Lesinski: fie il sustin in continuare si isi asuma trectul sau infractorial si metodele infractionale pe care le foloseste astazi in campania electorala, fie se distanteaza de el".

Mitingul pensionarilor, transformat in campanie electorala.

Peste doua sute de pensionari din mai multe judete au pichetat, miercuri, sediul Guvernului. Protestul insa, s-a transformat in campanie electorala pentru un partid politic, iar sindicalistii au fost impiedicati sa-si exprime revendicarile pentru care au organizat actiunea, sustin pensionarii.

Presedintele Aliantei Pensionarilor din Galati, Toader Cristea, a spus ca actiunea de miercuri a fost organizata pentru ca pensionarii din toate judetele sa ceara Guvernului majorarea pensiilor in functie de grupele de munca si eliminarea pensiilor speciale.

La miting au fost invitate sa participe mai multe organizatii sindicale ale pensionarilor din tara si din Bucuresti, iar aprobarea a fost solicitata de pensionarii din Galati.

Potrivit lui Cristea, protestul s-a transformat in campanie electorala pentru Partidul Popular al Protectiei Sociale (PPPS), al carui presedinte este Dan Claudiu Tanasescu si ai carui reprezentanti au interzis pensionarilor sa-si exprime revendicarile si si-au facut, de la tribuna, campanie electorala.

"De cand am venit n-am auzit nicio revendicare legata de majorarea pensiilor. Nu vorbesc decat despre coruptie si despre voturi. Pe noi nici nu ne baga in seama si nu ne lasa sa urcam la tribuna. Noi ne delimitam de ei pentru ca suntem apolitici si nu vrem sa participam la aceasta mascarada", a spus Cristea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.