Social-democratii sustin ca vor intra in turul doi la locale, pe 15 iunie, dar se tem ca adversarii vor cupla aceasta data cu implinirea a 18 ani de la mineriada

Conducerea partidului da ca sigura intrarea lui Mitrea in turul doi, 15 iunie, insa considera ca una dintre vulnerabilitatile importante este chiar aceasta data, cand se vor implini 18 ani de la mineriada din 1990.

"Se implinesc 18 ani de la mineriada din 1990. Ne vor toca marunt cand vor aparea zilnic pe televizor imagini cu Iliescu si cu minerii", ne-au declarat mai multi reprezentanti ai PSD. Conform acestora, PD-L va avea parte de "vant in panze" pentru ca vor beneficia practic de un ajutor din partea mass-media.

"Campania electorala se inchide vineri, 13 iunie, dar nimeni nu va putea impiedica televiziunile sa dea trei zile incontinuu imagini din mineriade. Vor aparea si imagini cu victimele si atunci vom avea o problema", sustin pesedistii.

Multumiri pentru mineri

"Dragi mineri, ma adresez dumneavoastra de asta data, multumindu-va pentru raspunsul de solidaritate muncitoreasca pe care si acum l-ati dat la chemarea noastra. (...) Rugam pe ceilalti sa ramana aici in piata. Delegatia de mineri, in frunte cu domnul Cozma, se va deplasa spre Piata Universitatii, pe care vrem s-o reocupati dumneavoastra". (Ion Iliescu, 14 iunie 1990)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.