PSD cere demiterea lui Adrian Cioroianu pentru prestatia sa in calitate de ministru al Externelor.

Adrian Cioroianu a declarat simbata, la Realitatea TV, ca a fost criticat pe nedrept pentru prestatia sa in timpul Summitului NATO si pentru absenta de la primirea presedintelui SUA, George W. Bush. Acuzindu-i pe ziaristi ca nu cunosc cutumele diplomatice, Cioroianu a sustinut ca nu era obligatoriu sa-l intimpine pe presedintele american, deoarece nici secretarul de Stat al SUA, Condoleezza Rice, nu-l intimpina pe Traian Basescu daca se duce in America.

Si in cuprinsul unui lung drept la replica adresat redactiei Cotidianul ca raspuns la articolul „SUA catre Cioroianu: „No, no, of course“, publicat in editia de vineri, ministrul Cioroianu sustine ca este absurda ideea existentei unei raceli pe relatia sa cu oficialii americani, avind in vedere ca, „in seara zilei de 3 aprilie, a impartit aceeasi loja cu doamna Rice la concertul oferit de presedintele Romaniei“.
Chiar mai mult decit atit, dupa cum aflam „ca detaliu“ din dreptul la replica primit de la MAE, „inaintea plecarii, doamna Rice i-a oferit ministrului Cioroianu o dedicatie pe o carte despre cariera secretarului de Stat american, carte pe care domnul Cioroianu o va dona, alaturi de altele, bibliotecii unui liceu din Craiova“.

Tot ca un argument impotriva ziaristilor care ii critica activitatea, Adrian Cioroianu a adus in atentie prezenta logodnicei sale, cintareata de opera Alexandra Coman, la evenimentele organizate cu ocazia Summitului NATO. „Logodnica mea a fost mai vizibila decit mine. Am vazut-o in toate ziarele de mina cu Laura Bush, intre doamna Basescu si doamna Bush“, a declarat Cioroianu la Realitatea TV.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.