"Majoritatea nu o duc atit de bine cum prezinta presa romaneasca. Da, sigur, e mirajul strainatatii si al banilor multi", a declarat Nicolaescu.

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat vineri, la Tg Mures, ca plecarea masiva a medicilor din tara este doar o inchipuire a presei si ca medicii plecati in Marea Britanie, unde unii cistiga si 3.000 de lire sterline lunar, nu o duc asa de bine din cauza chiriilor mari.

„Am fost in Anglia acum trei saptamini si m-am intilnit cu medici plecati din , unii de 20 de ani, altii de citiva ani. Majoritatea nu o duc atit de bine cum prezinta presa romaneasca. O duceau in conditii firesti, normale, cistiga 3.000 de lire sterline pe luna, dar chiria ii costa 1.800 de lire sterline.

Comparativ, pe nivelul de trai, lucrurile sunt aproape la fel. Da, sigur, e mirajul strainatatii si al banilor multi”, a declarat Nicolaescu, transmite corespondentul NewsIn.

Ministrul a precizat ca numarul de aproximativ 2000 de medici, care au plecat din tara in ultimul an si jumatate nu este de natura sa ingrijoreze autoritatile. In plus, sustine el, este vorba si de libera circulatie.

„Toate tarile din UE trebuie sa aplice libera circulatie a persoanelor si ca nu poti opri un medic, un inginer, pe nimeni sa nu se duca sa munceasca in alta tara, daca asta vrea si crede ca-i este mai bine. Noi, in schimb, incercam sa facem conditii mai bune de munca si salarizare si sa ii convingem pe medici ca mai bine isi fac meseria in Romania decit in alta tara. Cel putin din punct de vedere al cunoasterii limbii. In medicina este foarte important sa cunosti limba in amanuntime, in detaliu, in nuanta, in subtilitate. Cind un om iti spune ca il doare ceva trebuie sa stii exact unde il doare sigur, cu ajutorul investigatiilor si aparaturii sa-i pui diagnosticul”, a explicat Eugen Nicolaescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.