O analiza a Institutului Pro remarca agitatia dinaintea alegerilor, peisaj din care lipsesc insa candidatii cu sanse reale

Confruntarea electorala pentru Capitala seamana din ce in ce mai mult cu un concert, cu un show epocal al unei trupe de anvergura mondiala care va performa in premiera la Bucuresti, se arata intr-o analiza a Institutului Pro.

Autorii studiului noteaza ca, la fel ca intr-un spectacol de zile mari, in scena nu au intrat inca principalii protagonisti, ci doar „outsiderii", adica partidele mici. Dintre acestea, o pozitie privilegiata este detinuta, in opinia celor de la Institutul Pro, de PNL, care merge pe mana vicepresedintelui Ludovic Orban.

„Atitudinea rezervata fata de PSD, precum si eventuala nemultumire sau dezamagire fata de actualul primar pedelist ofera premise favorabile liberalilor", se arata in analiza. Orban ar avea avantajul functiei ministeriale, fiind vulnerabil in schimb la capitolul imagine personala.

In aceeasi categorie a „solistilor" mai putin celebri sunt clasati candidatii PC, Codrin Stefanescu, PIN - Cozmin Gusa, si PNTCD - Aurelian Pavelescu. Dincolo de toate aceste candidaturi, pu­­blicul asteapta re­pre­zentatia „granzilor" - candidatii PD-L si PSD, care insa intarzie sa intre in scena, mai noteaza reprezentantii Institutului Pro.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.