Vicepresedintele executiv al UDMR, Borbely Laszlo, si-a lansat ieri, oficial, candidatura la functia de primar al municipiului Targu Mures si a afirmat cu aceasta ocazie ca vrea sa reprezinte nu doar etnicii maghiari, ci si romanii, transmite corespondentul NewsIn.
Borbely Laszlo, vicepresedinte executiv al UDMR si ministru al Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, a afirmat ca va incerca sa discute atat cu civicii maghiari, dar si cu secuii.

„Mesajul meu a fost clar si pentru ei: eu pot sa reprezint interesele tuturor maghiarilor, romanilor, a tuturor targumuresenilor. Eu am facut un prim-pas catre ei, am fost la 15 martie la manifestarea organizata de ei la statuia lui Petofi. Sunt de acord sa stam jos si sa vorbim despre cum vad ei viitorul acestui oras", a afirmat Laszlo Borbely.

El a mai spus ca isi va da demisia din functia de ministru a doua zi dupa ce va castiga alegerile. "Voi demisiona a doua zi dupa ce castig alegerile si, evident, imi voi lua o luna de concediu de odihna in luna mai. Sigur ca nu va fi nici concediu si nici odihna, dar va fi o luna in care voi mobiliza targumuresenii sa ma voteze. Conform legii, numai prefectii trebuie sa demisioneze cu doua luni inainte. Eu sper ca voi demisiona in data de 2 iunie", a spus Borbely.

Sloganul cu care Laszlo Borbely isi va face campanie pentru a castiga Primaria Targu Mures este "Inimile noastre bat la Tg Mures", iar programul electoral vor fi lansate in ambele limbi: romana si maghiara.

La lansare a participat si presedintele UDMR, Marko Bela, care a recunoscut ca municipalitatea a fost condusa prost si inainte de 2000, cand primarii au fost maghiari, insa a criticat si actuala administratie.

Potrivit Curentul, Ministrul dezvoltarii, Laszlo Borbely, se bazeaza pe sprijinul Partidului Civic Maghiar pentru castigarea Primariei Targu Mures. Atitudinea celor doua formatiuni este cel putin ciudata, din moment ce Partidul Civic Maghiar a aparut pe 14 martie 2008 cu unicul scop de a inlatura UDMR din viata politica.

In ciuda relatiilor tensionate, care dureaza de aproape cinci ani, dintre cele doua formatiuni politice maghiare, negocierile de la Mures nu sunt singulare. Aceeasi situatie exista si la Cluj, unde senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs a fost mandatat saptamana trecuta de filiala UDMR Cluj sa poarte negocieri cu PCM in vederea unei colaborari la alegerile locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.