Lefter Chirica, prefectul judetului Tulcea, le-a cerut politistilor, comisarilor Garzii Financiare si ai Garzii de Mediu, inspectorilor fiscali ai Directiei Generale a Finantelor Publice si altor functionari cu atributii in investigarea faptelor penale sa nu verifice pe perioada campaniei electorale pentru alegerile locale sesizarile primite care fac referire la politicienii locali.

"Cele mai multe sesizari primite in aceasta perioada de institutiile de control au ca scop rafuiala politica dintre candidati. Cer institutiilor care au atributii in efectuarea investigatiilor penale sa ignore sesizarile primite si sa nu efectueze cercetari penale impotriva primarilor, consilierilor si candidatilor la alegerile locale pentru toate fleacurile", a spus prefectul.

El a facut aceste afirmatii intr-o sedinta organizata la sediul Prefecturii, la care au participat toti sefii serviciilor ministeriale deconcentrate din judetul Tulcea. Desi mai multi directori ai acestor servicii au declarat, dupa sedinta, ca prefectul a instigat la abuz in serviciu, doar un reprezentant al Inspectoratului Judetean de Politie Tulcea i-a atras atentia, in sedinta, prefectului ca incalca legea.

Prefectul nu a cedat in fata acestor argumente si a precizat ca nu toate sesizarile primite de institutiile publice merita sa fie cercetate.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.