In 2007, PNL a primit donatii in valoare de 9.025.338 lei de la 94 de firme sau companii si 239 de persoane fizice. 12 firme a donat intre 100.000 si 190.000 lei.

Surprinzator, suma cea mai mare donata - 190.638 lei (aproximativ 50.000 de euro) - apartine firmei D.A. Comunication&Media SRL, care este a lui Dan Andronic. Este adevarat, Andronic nu a scos din buzunar nici un leu, donatia fiind facuta „in natura“.

Dupa cum se stie, firma lui Dan Andronic are contract de consultanta cu PNL si, practic, suma donata s-a scazut din drepturile banesti pe care aceasta le primeste de la liberali.

Contactat de Cotidianul pentru a ne lamuri de ce a sponsorizat partidul, Andronic ne-a spus in prima instanta ca „asta a fost optiunea mea“. Dupa care a mai precizat: „Banii nu au legatura cu sumele pe care le incaseaza firma de consultanta de la PNL. Sint banii mei de pe firma de imobiliare. Prestatia in natura este urmatoarea: am scos un ziar electoral pe care l-am donat partidului“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.