Aflandu-se la concurenta cu PSD pe tema majorarii pensiilor, liberalii anunta ca au programat devansarea majorarii pensiilor din 1 ianuarie 2009 pentru noiembrie sau decembrie 2008. Adica exact cu ocazia alegerilor parlamentare.
In ciuda ingrijorarilor resimtite chiar de personaje din interiorul actualului Executiv referitoare la imposibilitatea asigurarii resurselor necesare primului val al majorarilor de
pensii, Guvernul anunta ca analizeaza acum posibilitatea devansarii majorarii pensiilor din 1 ianuarie 2009 pentru noiembrie sau decembrie 2008. Promisiunea ii apartine ministrului Finantelor, Varujan Vosganian. O decizie in acest sens este posibila in luna mai, a declarat Vosganian la Suceava.

Pentru a nu se lasa mai prejos, presedintele PSD, Mircea Geoana, prezent la Galati, umar la umar cu Ion Iliescu, la o reuniune pe tema gospodaririi apelor, a abordat si el problema pensiilor. Geoana a somat Guvernul sa acorde un aviz proiectului de lege initiat de social-democrati referitor la majorarea punctului de pensie pentru fostii salariati din grupele intai si a doua de munca, pentru a permite documentului sa-si continue cursul legislativ.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.