Europarlamentarul Adrian Severin a declarat vineri ca PSD are sprijinul comisiei juridice din PE pentru revenirea la prevederile din 2004 prin care procurorul general si seful DNA erau numiti la propunerea CSM si nu ca in prezent la propunerea Ministerului Justitiei, informeaza NewsIn.

Potrivit lui Severin, europarlamentarul Titus Corlatean a sustinut, in cadrul unei dezbateri organizate de comisia juridica a Parlamentului European, revenirea la vechiul sistem de numire a procurorului general al Romaniei si a procurorului sef al DNA la propunerea CSM.

Severin a mai spus ca invitatii la aceasta dezbatere, magistrati, avocati si profesori de drept din tari europene au fost de acord cu propunerea lui Corlatean, invocand faptul ca acesta este sistemul folosit in majoritatea statelor europene.

"Este important ca aceste competente sa fie redate CSM, care e forul suprem al puterii judecatoresti", a aratat Severin.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.