Filialele din judetul Cluj ale PNL, UDMR, PC, PNTCD si PD-L au semnat ieri un acord politic de principiu privind conduita in campania electorala pentru alegerile locale.

Documentul semnat la Cluj de catre PNL, UDMR, PC, PNTCD si PD-L nu este insa un pact electoral de neagresiune propriu-zis. Acordul are menirea sa elimine atacurile dintre respectivele partide pe teme economice, “pentru a preveni actiuni care sa afecteze climatul de afaceri din judet”. Acest lucru reiese clar din declaratiile initiatorului acordului, liderul PNL Cluj, care este si presedintele Consiliului Judetean Cluj.

“Am considerat ca este buna o discutie de principiu referitoare la un pact de responsabilitate. Am reusit in ultimii patru ani sa facem un mediu care nu a fost ostil investitorilor, un climat de liniste si armonie din punct de vedere politic, care a dus la venirea investitorilor in judet”, a declarat Nicoara, citat de MEDIAFAX.

In documentul semnat, cele cinci partide se declara de acord ca dezbaterea electorala “nu trebuie sa puna in discutie obligatiile legal asumate de autoritatile administratiei publice locale fata de investitorii romani sau straini, orice forma de inconsecventa fiind nociva climatului general de afaceri”.

La cererea UDMR a mai fost introdus un paragraf in care se mentioneaza ca dezbaterea electorala nu trebuie sa genereze polemici de natura xenofoba si rasista care ar pune sub semnul intrebarii inclusiv capacitatea clasei politice din Cluj de a colabora pe viitor pentru buna gestionare a problemelor judetului.

Documentul nu este insa complet, din cauza ca nu contine sanctiuni pentru situatiile in care prevederile nu vor fi respectate.

De la aceasta actiune au absentat reprezentantii PSD si PRM, dar semnatarii au anuntat ca vor trimite si acestora acordul pentru a fi semnat in cazul in care vor dori sa faca acest lucru.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.