Presedintele UDMR Covasna, Albert Almos, a explicat recent, intr-o conferinta de presa, care au fost motivele pentru care Uniunea nu a “deschis prea larg portile” judetului pentru investitii mari.

Albert Almos a admis faptul ca a existat o dilema legata de calea ce ar fi trebuit urmata, pentru ca o dezvoltare economica necontrolata ar fi putut conduce la schimbarea raportului etnic al zonei.

Potrivit acestuia, formatiunea condusa de Marko Bela si comunitatea maghiara au avut de ales intre a porni pe calea dezvoltarii “fara nicio temere privind diluarea populatiei autohtone sau sa renunte la unele oferte de dezvoltare” si s-a ales varianta unor “pasi mai mici, mai bine ganditi”.

El a exemplificat cu perioada industrializarii comuniste, cand in fabricile din Sfantu Gheorghe, inclusiv in IMASA unde era el inginer, lucrau persoane venite din afara judetului. “Astazi, cand Sfantu Gheorghe are probleme cu forta de munca, nu avem nevoie de prea mare dezvoltare, de aceea pedalam pe turism sau servicii care creeaza locuri de munca suficiente pentru locuitorii orasului”, a spus Albert Almos.

Declaratia a fost facuta in contextul criticilor venite din partea unor politicieni PD-L care au reprosat recent liderilor UDMR ca nu s-au implicat in dezvoltarea judetului si nu au fructificat suficient sansa de a fi la guvernare de aproape 20 de ani.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.