Regia Patrimoniului Protocolului de Stat i-a acordat fostului presedinte Ion Iliescu dreptul gratuit de folosinta al curtii imobilului in care locuieste.

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat a aprobat cererea fostului presedinte al Romaniei de a avea dreptul sa foloseasca gratuit terenul aferent imobilului pe care il detine in proprietate, astfel ca acesta va fi scutit de la plata unei chirii pentru curtea casei, informeaza Cotidianul.

„Fostul presedinte al Romaniei are dreptul la anumite facilitati, precum casa si birouri. In conditiile in care dinsul are o casa in proprietate, dar terenul aferent nu este in proprietate, a depus o cerere pentru a fi scutit de plata chiriei pentru teren.Am aprobat cererea si urmeaza sa fie incheiat contractul, sint numai niste probleme de ordin juridic“, a declarat joi seful demisionar al Secretariatului General al Guvernului, Ilie Bolojan.

El a mai precizat ca Iliescu are dreptul, conform unei legi care-i vizeaza pe fostii sefi de stat, la o locuinta cu toate facilitatile, dupa incheierea mandatului. Insa Iliescu nu a depus cerere in acest sens deoarece a cumparat o locuinta de la stat in 1996, aflata in strada Moliere nr.3-5, iar pana acum chiria curtii era foarte mica, relateaza Ziua.

Ion Iliescu a criticat vehement decizia RA-APPS de a-i majora chiria pentru curte, catalogand masura drept „o provocare marsava“. El a explicat ca, in calitate de fost sef de stat, ar fi trebuit sa beneficieze de resedinta gratuita.

„Asa are fostul rege, asa are Emil Constantinescu, asa are Traian Basescu. Eu nu am beneficiat de acest drept pe care mi-l confera legea. Stau intr-un apartament pe care l-am cumparat impreuna cu alte doua familii“, a declarat Iliescu, citat de EVZ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.