Biroul Electoral Central a respins, ieri, n unanimitate, semnul electoral al alianei care l susine pe Cozmin Gu la alegerile pentru postul de primar general al Capitalei.

Semnul PIN care ar fi urmat sa apara pe buletinele de vot la alegerile locale din Capitala a fost respins joi de BEC pentru ca ar implica propaganda electorala in ziua votarii. Semnul continea textul “Lista lui Cozmin - Ne-am saturat cit ne-au furat” si a fost respins cu unanimitate de voturi la propunerea reprezentantilor PC si PNL in BEC, Vlad Hogea, respectiv Tudor Chiuariu, informeaza Cotidianul.

Potrivit lui Hogea, decizia BEC a fost luata cu unanimitatea voturilor si vizeaza doar semnul electoral al PIN pentru Bucuresti.

Motivul invocat este „incalcarea ordinii de drept”, pentru ca implica propaganda electorala in ziua votarii, instituie prezumtia de vinovatie asupra celorlalti candidati si este un mesaj electoral, nu un semn electoral, contrar Legii alegerilor locale, spune Hogea, citat de Gandul.

In aceste conditii, in dreptul candidatului Cozmin Gusa si al listei PIN pentru consilierii pentru Bucuresti, pe buletinele de vot va fi un patrat gol.

Potrivit Adevarul, Cozmin Gusa apreciaza decizia BEC drept ilegala, considerand ca este un gest politic. „Este evident ca e un gest politic prin care celelalte partide doresc sa ma sicaneze.

In acelasi timp, este o decizie ilegala, pentru ca, in felul in care unele partide au sageata, balanta sau fel de fel de fl ori, eu am ales, pe langa niste semne, si anumite cuvinte", a declarat Gusa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.