Virgil Popescu, secretar de stat la Cancelaria premierului, a fost retinut de Politie in urma cu sapte ani pentru fals, santaj si delapidare.

Actualul secretar de stat in Cancelaria primului ministru, dar si sef al Departamentului pentru Dialog Social, Virgil Popescu, este un personaj controversat, cu un trecut presarat cu scandaluri de coruptie.

In 2001, din postura de director la filiala Mehedinti a Petrom, Popescu a avut probleme cu legea, fiind retinut de Politie sub acuzatia de fals, uz de fals, santaj si delapidare. Motivul: achizitionarea pentru Petrom a unui teren la un pret mult mai mare decat valoarea pietei. La vremea respectiva, presa a dezvaluit gaura de doua miliarde de lei pe care Popescu a dat-o societatii prin intermediul unor SRL-uri ale unor prieteni, prin cumpararea unui teren de 2,5 miliarde de lei vechi desi pretul initial era de doar 500 milioane.

Ziarele vehiculau atunci si faptul ca firma care a fost implicata alaturi de Popescu in aceasta afacere a modernizat si benzinariile Petrom din judet, la preturi de doua- trei ori mai mari decat cele practicate in tara. Desi retinut de autoritati, scandalul a ramas fara urmari pentru Popescu, el preferand sa faca un pas inapoi, reluandu-si cariera universitara.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.