Purtatorul de cuvant al campaniei electorale a PSD, Madalin Voicu, a declarat miercuri ca in zilele urmatoare ar putea apare o surpriza placuta in ceea ce priveste un al treilea candidat al partidului pentru Primaria Bucuresti, potrivit Realitatea Tv.

"Eu pot sa va spun ca o sa aveti mari surprize fata de modul in care in urmatoarele zece zile, PSD-ul ofera solutia cea mai buna. Nu vreau sa anticipez mai mult (...), dar eu ma refer la candidatul care va fi oferit cetatenilor Bucurestiului. Nu pot sa va spun mai multe, dar cu siguranta veti avea surprize, placute zic eu", a declarat misterios deputatul social-democrat pentru Realitatea, refuzand sa dea alte detalii.

Voicu a mai adaugat ca nu glumeste cand face aceste afirmatii si ca un candidat surpriza chiar e luat in calcul.

Despre o candidatura surpriza a vorbit si Marian Vanghelie, ultima oara chiar inainte de a fi anuntat de Mircea Geoana drept cel care va intra in cursa.

In interiorul PSD au aparut disensiuni imediat dupa ce Geoana s-a grabit sa anunte candidatura liderului organizatiei Bucuresti, Marian Vanghelie, la Primaria Capitalei.

Vanghelie este contestat de aripa Iliescu, care il sustine pe senatorul Sorin Oprescu, mai bine plasat in sondaje.

Presa centrala a relatat miercuri ca, din cauza acestor disensiuni, Geoana ar cauta o a treia solutie pentru primarie, care sa impace ambele tabere din partid. In context, a fost nominalizat Cristian Diaconescu, al carui nume a fost vehiculat si in trecut.

Tot potrivit Ziua, Miron Mitrea, Cristian Diaconescu, Victor Ponta si chiar Ion Iliescu au refuzat sa devina candidatul surpriza al PSD pentru Bucuresti.

"O gluma proasta", a fost raspunsul lui Ion Iliescu cand a fost intrebat daca este tentat sa candideze pentru Primarie. "Intoxicatii", a replicat Mitrea, "nu ma intereseaza", a spus Diaconescu, iar Ponta a spus ca il sustine pe Sorin Oprescu.

Surse din partid ne-au declarat ca tensiunile din partid se afla la "o cota inalta" si ca trebuie gasita rapid o solutie de compromis. "In ritmul asta pierdem campania din start pentru ca irosim foarte multe energii. Sa vedem cine isi asuma responsabilitatea pentru scandalul asta", ne-a declarat un vicepresedinte social-democrat.

Printre variantele vehiculate a aparut numele lui Andrei Plesu sau gasirea unei alte personalitati care sa fie dispuse sa candideze din partea PSD. Mircea Geoana a lansat chiar si un apel public: "cine vrea sa candideze sa vina sa ne spuna".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.