In contextul neoficializarii tuturor candidatilor pentru Primaria Capitalei si pentru primariile de sector, in presa Prigona este prezentat ca fiind un candidat sigur din partea PD-L.

Potrivit Adevarul, omul de afaceri Silviu Prigoana ar candida la functia de primar general al Capitalei, pentru PD-L, cu conditia unei revolutii legislative: modificarea Legii administratiei locale astfel incat Bucurestiul sa fie condus de un singur primar, iar primarii de sector sa devina consilieri. PD-L, care pregateste lansarea secretarului general Vasile Blaga pentru Primaria Generala, a luat in discutie o candidatura a lui Silviu Prigoana, dar la sectorul 5.

In timp ce surse democrat-liberale au declart ieri pentru EVZ si Gardianul, ca Silviu Prigoana ar putea fi candidatul PD-L pentru Primaria sectorului 4, administrata acum de liberalul Adrian Inimaroiu. Cu toate ca pentru postul de edil sef e dat sigur Vasile Blaga aeleasi surse spun ca procentele de care se bucura Blaga nu sunt suficiente pentru a castiga Primaria Bucurestiului, o solutie fiind chiar Silviu Prigoana.

Silviu Prigoana a declarat pentru Cotidianul, ca el se arata dispus sa renunte la afaceri si sa candideze pentru un post de primar de sector. Cu o singura conditie: Bucurestiul sa devina zona metropolitana, sa inghita si zonele limitrofe, sa existe un singur primar, iar primarii de sector si cei ai localitatilor care vor fi inghitite sa devina consilieri. Asta in conditiile in care Prigoana este curtat acum, potrivit unor surse din conducerea PD-L, de doua filiale pentru a candida. Este vorba de democrat-liberalii de la sectoarele 5 si 6. Iar planul sau se potriveste aproape exact cu cel al actualului edil democrat-liberal, Adriean Videanu.

Conform unui sondaj Insomar publicat recent, independentul Silviu Prigoana se bucura de 44,8% cota de incredere in Bucuresti, situandu-se al doilea dupa medicul Sorin Oprescu (PSD), care are 46,9%. Actualul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, este cotat la 20,8%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.