Coordonatorul campaniei electorale a PNL, presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu, a declarat marti seara la Radio BBC, ca intre formatiunea politica pe care o reprezinta si PNTCD s-ar putea face o intelegere care sa conduca la o participare pe liste comune la alegerile parlamentare din toamna.

“Daca PNTCD va dori si el, vom putea construi o alianta electorala sau o alianta politica pentru toamna (...) N-o sa facem o alianta impotriva cetatenilor, ci o alianta pe care cetatenii ar dori-o”, a spus Olteanu, care a adaugat ca alegerile locale – la care PNL si PNTCD vor participa impreuna in cateva judete, dintre care a nominalizat Timis si Arad – vor reprezenta un test pentru validitatea eventualei aliante.

“Vom vedea, acum, in acele cateva judete in care mergem impreuna, cum suntem primiti, si in functie de asta luam si decizia pentru toamna. In orice caz, parteneriatul nostru politic functioneaza prin aceea ca impartasim idei comune; el se poate transforma si intr-un parteneriat in care sa impartasim un program de guvernare comun, sa avem candidati comuni, sa ne prezentam in toamna impreuna”, a explicat coordonatorul de campanie al PNL.

Bogdan Olteanu a mai spus ca nu s-a pus niciun moment problema ca partidul sau sa “inghita” PNTCD. Am stabilit, am aprobat fuziunea prin absorbtie cu Actiunea Populara, fuziune pe care, bineinteles, si Actiunea Populara a dorit-o. “Cu PNTCD, inca de la inceput, am stabilit ca nu se pune problema unei fuziuni, ca suntem diferiti, noi suntem liberali, ei sunt crestin-democrati, nu de azi de ieri, ci de multa vreme, dar ca putem impreuna sa lucram in mesaje politice comune, in actiuni politice comune, care sa contureze o dreapta democratica. Asta poate insemna in anumite cazuri, repet, si actiune electorala comuna, in alte cazuri, doar o coordonare”, a incheiat Bogdan Olteanu.

De asemenea, acesta a precizat ca, in calitate de “alegator”, ar vota intr-un eventual tur 2 dintre posibilii candidati ai partidelor adverse cu senatorul Sorin Oprescu de la PSD sau cu fostul ministru Vasile Blaga de la PDL.

“Fara indoiala ca de la PDL as putea sa-l votez pe Vasile Blaga, dar nu am sa-l votez pe domnul Prigoana, iar de la PSD as putea sa-l votez pe Sorin Oprescu, dar nu am sa-l votez pe Marian Vanghelie”, a spus Olteanu, care a tinut totusi sa precizeze ca ceea ce poate spune in mod cert in acest moment este ca il va vota pe candidatul partidului sau, ministrul transporturilor Ludovic Orban.

Coordonatorul campaniei PNL a adaugat ca, in opinia sa, nu va exista un mesaj public din partea liberalilor de sustinere a unuia dintre candidatii adversi in turul 2, in cazul in care Ludovic Orban nu ar putea sa acceada in finala.

“Eu cred ca bucurestenii nu asteapta sa le spunem noi cu cine sa voteze si o sa stie foarte bine pe cine au de votat. Dincolo de asta, sigur ca optiunea va fi poate mai putin intre partide, intre PDL si PSD – desi eu am incredere ca Orban va ajunge in turul doi – ci va fi, mai curand, o optiune intre persoane. Si conteaza foarte mult daca de la PDL va fi, de exemplu, gunoierul acela (Silviu Prigoana – n.r.) – nu mai stiu cum il cheama in acest moment – sau Vasile Blaga, daca de la PSD va fi domnul Vanghelie sau va fi domnul Oprescu”, a mai afirmat Bogdan Olteanu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.