Pentru ca negocierile cu PNL nu s-au concretizat, PSD se aliaza cu 4 partide mici, PER, PV, PAS si PSD-C-tin Titel Petrescu, cu scopul de a face singuri Guvernul.

Presedintele PSD a avut ieri, la sediul din Kiseleff, negocieri cu liderii a patru partide minuscule. Este vorba de Partidul Ecologist Roman, Partidul Verzilor, Partidul Alianta Socialista si PSD-Titel Petrescu. „Am hotarat sa mai discutam dupa alegerile locale. Trebuie sa vedem ce reprezinta dansii pe scena politica, cate voturi au si ce anvergura“, a declarat Geoana, citat de EVZ.

Liderul social-democrat a mai mentionat ca nu au fost discutate nici variante de acordare de locuri eligibile pe listele PSD in schimbul sprijinului la alegerile locale. Vor fi incheiate, insa, acorduri de sprijin si colaborare electorala cu formatiunile din zona stangii, informeaza Gardianul.

Potrivit liderului social-democrat, discutiile cu cele patru partide au avut ca scop coagularea in jurul PSD a unei platforme a stangii, care sa le permita social-democratilor obtinerea majoritatii parlamentare pentru alegerile din toamna. “Acest lucru ne va pune la adapost de compromisuri ideologice pe care altfel am fi, eventual, nevoiti sa le facem”, a mai adaugat liderul PSD.

Dupa cum informeaza Jurnalul National, toate formatiuni de cate aproximativ 0,2% in optiunile elctoratului, asa cum arata rezultatele la alegerile pentru Parlamentul Romaniei din 2004 si europarlamentarele de anul trecut.

Desi toate la un loc aduc PSD doar vreo 0,8%, Geoana nu a vazut o problema in asta, marsand pe ideea castigarii alegerilor generale impreuna cu cele patru partide, pentru locale nefiind programata o alianta electorala, doar acord de sprijin si colaborare.

De altfel, si reprezentantii acestor partide s-au aratat optimisti. Secretarul general al PER, Cristian Jura, sustine ca formatiunea sa are "un nucleu dur de 2%", procent rezultat din "sondaje, combinat cu rezultatele la ultimele alegeri". Liderul Verzilor, Ionicescu Gheorghe, spune si el ca partidul este peste "scorul de 0,4%" obtinut la euroalegeri, ajungand chiar la 2%-3% in anumite zone.

Pana atunci, viitorii aliati vor organiza o serie de activitati „mai deosebite”, dupa cum preciza „verdele” Gheorghe Ionicescu, citat de Gandul. „L-am chemat pe d-nul Geoana la niste actiuni mai deosebite de-ale noastre (...) Noi am mai facut astfel de actiuni, va amintiti cand am inchis Calea Victoriei”.

Prima actiune serioasa a celor cinci va fi marsul de Ziua Muncii, cand fiecare va veni cu arsenalul din dotare, steaguri, pancarte si militanti. Deocamdata, in afara de faptul ca „se va protesta impotriva Guvernului”, nu se cunosc detaliile manifestarii si nici daca Marian Vanghelie, sedus si (aproape) abandonat cu nominalizarea la primarie, va mai sustine petrecerea cu mici si bere din Parcul Izvor.

Potrivit Romania Libera, Geoana a anuntat continuarea structurarii relatiilor PSD cu miscarile sindicale. Chiar astazi se va semna un acord de colaborare cu CNSLR-Fratia pe modelul social-european. "Vom continua aceste dialoguri in perioada urmatoare si cu alte structuri sindicale, si cu alte formatiuni politice pentru a concretiza acest obiectiv", a spus Geoana


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.